Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP: 18.911.098 cetăţeni cu drept de vot, înscrişi în Registrul electoral la sfârșitul lunii mai

Inquam Photos / Octav Ganea
alegeri vot parlamentare

Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 mai este de 18.911.098, a informat, miercuri, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), potrivit agerpres.ro.

Conform unui comunicat AEP transmis AGERPRES, sunt cu 5.366 mai puţini alegători faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă la data de 30 aprilie.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale respective.

În luna mai, primăriile au operat în Registrul electoral radierea a 24.716 persoane, ca urmare a decesului, precum şi a 70 de persoane, ca urmare a interzicerii exercitării dreptului de a alege sau a punerii sub interdicţie.

Un număr de 88 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în luna mai este de 19.332, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

AEP menţionează că, din totalul de alegători care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.156.261 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 754.837 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.