Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP începe să verifice subvențiile primite de partide în 2018

AEP
AEP Autoritatea Electorala Permanenta

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, joi, 1 august 2019, la invitația președintelui Autorității Electorale Permanente au avut loc întâlniri cu reprezentanții formațiunilor politice care îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 57 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv au obținut cel puțin 3% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel național cu ocazia alegerii membrilor din România în Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Fiecare entitate prezentă la întâlnire a fost reprezentată de președintele formațiunii politice, secretarul general și trezorierul acesteia, sau împuterniciți ai acestora.

Obiectivele urmărite în cadrul acestor întâlniri au fost evaluarea modului în care au decurs verificările documentelor depuse în vederea rambursării cheltuielilor electorale prevăzute de lege și comunicarea stadiului în care se află controlul privind finanțarea campaniei electorale.

Totodată, agenda întâlnirilor a cuprins și informări privind demararea controlului activității curente a partidelor politice din anul fiscal 2018, precum și informări referitoare la controlul privind subvențiile de la bugetul de stat acordate în anul 2017 și în anul 2018,  care va fi demarat începând cu data de 26 august 2019 la toate partidele politice beneficiare: PSD, PNL, UDMR, USR, Pro Romania, PMP, PLUS, ALDE.

Citește și: Lovitură de proporții în PSD: Guvernul avertizează că legea INDEMNIZAȚIEI MAMELOR, depusă de Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu, este NECONSTITUȚIONALĂ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.