Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul de pe insula spaniolă La Palma a fost din nou închis din cauza norului de cenuşă provocat de erupţia vulcanului Cumbre Vieja

sputniknews.com
Vulcanul Fuego

Aeroportul de pe insula spaniolă La Palma a fost din nou închis joi dimineaţă din cauza norului de cenuşă provocat de erupţia vulcanului Cumbre Vieja, care durează de două săptămâni şi jumătate, a anunţat compania care gestionează aeroporturile spaniole (Aena), potrivit AFP, citat de agerpres.

"Aeroportul nu mai este operaţional în acest moment", a indicat o purtătoare de cuvânt a Aena, adăugând că trebuie "curăţată cenuşa" care se acumulează pe piste pentru ca aeroportul să poată fi redeschis.

Închiderea, a doua de la erupţia vulcanului, pe 19 septembrie,"poate să nu dureze mult", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Încă din noaptea de miercuri spre joi, compania aeriană Binter a avertizat că îşi anulează zborurile.

"Mâine, 7 octombrie, toate zborurile noastre pentru La Palma sunt anulate. Această suspendare va dura până când condiţiile se vor îmbunătăţi şi vom putea zbura în siguranţă", a postat miercuri seara pe Twitter compania aeriană.

Un anunţ similar a fost făcut şi de competitorul său, Canaryfly, care a indicat pe aceeaşi reţea de socializare: "Informaţii importante: suspendăm din nou temporar toate zborurile noastre către şi dinspre La Palma".

Întrerupte pentru scurt timp pe 25 septembrie din cauza deteriorării condiţiilor de siguranţă, legăturile aeriene cu insula se reluaseră treptat.

Erupţia vulcanului Cumbre Vieja, care nu s-a soldat până în prezent cu morţi sau răniţi, a dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane şi a provocat pagube enorme pe această mică insulă de 85.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.