Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul internaţional Barajas din Madrid s-sa redeschis după ce şi-a închis pentru scurt timp spaţiul aerian din cauza prezenţei unei drone

drona MQ-9 Reaper

Aeroportul internaţional Adolfo Suarez-Barajas din Madrid şi-a reluat luni operaţiunile după ce şi-a închis pentru scurt timp spaţiul aerian din cauza prezenţei unei drone în perimetrul de decolare, a anunţat Ministrul Transporturilor din Spania, citat de Reuters, potrivit AGERPRES.

Operatorul aeroportuar spaniol AENA a informat că 26 de zboruri au trebuit să fie redirecţionate după apariţia dronei. O sursă din Ministerul Transporturilor a declarat că doi piloţi au detectat o dronă care zbura în apropierea perimetrului de decolare.

Citește și: Epidemia de coronavirus închide economia Chinei pentru restul lumii - Wall Street Journal

Enaire, organismul oficial de control aerian al Spaniei, a transmis că reia gradual traficul normal pe aeroport în coordonare cu poliţia, care anchetează prezenţa dronelor şi monitorizează zona în eventualitatea unor incidente similare. Potrivit EFE, Poliţia Naţională încearcă să localizeze operatorul dronelor şi a trimis patrule în zonă.

''La 2:20 p.m. (13:30 GMT), capacitatea aeroportului Madrid-Barajas a ajuns din nou la normal, cu 51 de aterizări pe oră şi un total de 100 de zboruri'', a menţionat Enaire într-un comunicat postat pe Twitter.

Citește și: Problemele Boeing BUBUIE și în curtea Ryanair: 200 de milioane de pasageri ar putea rămâne la sol!

Agenţia de Stat pentru Securitate Aeriană (AESA), care avertizase iniţial că operarea dronelor în apropierea unui aeroport reprezintă o infracţiune gravă ce poate fi pedepsită cu o amendă de până la 90.000 de euro, a revenit cu precizarea că va analiza gravitatea infracţiunii şi, în funcţie de concluzii, va aplica o amendă care poate merge de la 60.000 euro şi până la 225.000 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.