Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroporturile europene vor pierde în medie în acest an 42% din pasageri

Facebook
aglomeratie aeroport Cluj

Aeroporturile europene vor pierde în medie în acest an 42% din pasageri și 35%, iar semne de revigorare ar putea apărea de-abia începând cu al treilea trimestru al anului curent, potrivit Consiliului Internațional al Aeroporturilor, anunță MEDIAFAX.

Directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a participat online la reuniunea boardului mondial al Consiliului Internațional al Aeroporturilor (ACI), organizație care reprezintă aeroporturile din 176 țări ale lumii.

Estimările organizației arată că semne de revigorare ar putea apărea de-abia începând cu al treilea trimestru al anului curent, iar despre o relansare înspre nivelurile de dinaintea începerii crizei de-abia începând cu al doilea semestru al anului 2021, potrivit unui comunicat transmis de Aeroportul Internațional Cluj.

Citește și: Victor Ciutacu a EXPLODAT la adresa lui Traian Berbeceanu: Penalul ăsta lucrează în MAI ca ditamai șef de cabinet al comandantului celulei de criză .

„În aceste condiții, calculele hârtiei arată că aeroporturile europene vor pierde în medie în acest an 42% din pasageri și 35% din venituri, cifre oarecum în același registru înregistrând și aeroporturile de pe celelalte continente. Deși impresionante ca anvergură, este de așteptat că pierderile menționate nu se vor distribui uniform la nivelul fiecărui aeroport din regiune și că aeroporturile mici și mijlocii vor fi cele mai afectate. Este de asemenea, de așteptat ca traficul intern să se refacă mai repede decât traficul extern”, arată sursa citată.

La ședință au fost trecute în revistă măsurile luate până acum de autorități pentru susținerea industriei aviației. Măsurile luate până acum de autoritățile naționale merg de la acordarea de asistență financiară directă pentru aeroporturi (SUA, Singapore, Hong Kong, Noua Zeelandă etc.) la facilități fiscale sub forma scutirii sau reducerii taxelor datorate statului de către aeroporturi (Canada, Brazilia și alte țări latino-americane) sau facilități pentru amânarea plății ratelor și a altor obligații financiare curente. Cu toate acestea, la nivelul continentului european, după cum nici în Marea Britanie, nu au fost luate încă măsuri de susținere care să vizeze direct aeroporturile, ci doar o serie de măsuri indirecte de care ar putea beneficia și acestea – relaxarea regulilor cu privire la ajutoarele de stat, susținerea angajaților intrați în șomaj tehnic, facilitarea unor întârzieri la plata ratelor și a taxelor datorate.

Citește și: Alexandru Rafila, dezvăluire ŞOC: Aproape 10% din populaţie a trecut deja prin boală (COVID-19) şi s-a imunizat .

„Față de situația creată ACI Europe a prezentat în cadrul ședinței un document de poziție pentru susținerea industriei aviației în Europa, care a fost convenit în prealabil cu toți marii stakeholderi de la nivel european – Airlines for Europe (A4E), Airline Catering Association (ACA), Airports Council International (ACI EUROPE), Airport Services Association (ASA), The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA), European Regions Airline Association (ERA), EU Travel Tech (EUTT) și European Travel Retail Confederation (ETRC). Prin acest document se solicită Comisiei Europene și celorlalte instituții ale UE să întreprindă demersuri pe lângă statele membre pentru a susține industria aviației în fața crizei de lichidități care se prefigurează și acordarea de sprijin financiar pe termen scurt. În plus, se solicită un plan de măsuri pe termen mediu și lung pentru redresarea acestei industrii. În cadrul ședinței a fost adoptată o rezoluție prin care dincolo de demersurile care vor fi întreprinse pe lângă statele membre s-a decis să se intervină pe lângă o serie de organizații internaționale cum ar fi Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO), World Economic Forum (WEF) etc. pentru a acorda aeroporturilor asistența de care au nevoie pe termen scurt și a susține redresarea acestora pe termen mediu și lung”, conchide comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.