Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, dezvăluire ŞOC: Aproape 10% din populaţie a trecut deja prin boală (COVID-19) şi s-a imunizat

www.europafm.ro
rafila

Profesorul dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că în momentul de față ne aflăm foarte aproape de atingerea unui vârf al pandemiei de COVID-19 în România. Acesta dezvăluie că mulţi români au trecut deja prin boală, deşi procentul încă nu este de 10%.

"Cred că ne aflăm cu o săptămână sau 10 zile înaintea de atingerea unui număr maxim de cazuri noi înregistrate zilnic. De fapt, toată lumea a spus același lucru, având în vedere că în ciuda recomandărilor, în această perioadă a sărbătorilor de Paște, lumea s-a mișcat mai mult. Au fost mai multe interacțiuni. Noi am văzut interacțiunile din zona publică, din piețe, din magazine. Probabil că au existat interacțiuni și la nivelul familiilor. Important e să vedem ce se va întâmpla peste o săptămână. Să sperăm că nu vom depăși numărul de cazuri noi cu mai mult de 600-700-800 de cazuri înregistrate zilnic. Apoi, sper să intrăm pe un teren descendent. E important și ce facem în această săptămână. Lumea își dorește să afle care vor fi măsurile de relaxare. Acest lucru va fi posibil când o să avem o scădere susținută a numărului de cazuri. Măsurile ar trebui luate bazându-ne și pe acest element, al evoluției locale. Dacă discutăm de Suceava, unde avem un sfert din cazurile din România, e foarte mult. Atunci sigur că nu poți să relaxezi măsurile până nu se întâmplă și acolo să avem acest teren descendent", a declarat Rafila la Antena 3.

Alexandru Rafila dezvăluie că procentul celor care "au trecut prin boală" este sub 10% din totalul populaţiei, însă mortalitatea nu este încă mare. "Măsurile care au fost luate au fost luate la timp şi, chiar dacă nu au fost perfecte, au dat nişte rezultate palpabile", a afirmat Rafila.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a mai declarat că a crescut intr-un ritm accelerat capacitatea de diagnostic molecular, singura modalitate de diagnosticare recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În luna iunie, după ridicarea măsurilor de distanţare, ar urma să fie făcute teste serologice pe scară largă, pentru a se vedea în ce măsură populaţia este imunizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.