Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerea Hewlett-Packard a început într-un garaj din California, acum 73 de ani: Povestea locului de naştere al Silicon Valley

Wikipedia
Silicon Valley

Afacerea Hewlett-Packard a început într-un garaj din Palo Alto, California. Compania HP s-a înființat în urmă cu 73 de ani, pe 18 august. Garajul din Palo Alto e considerat locul de naştere al Silicon Valley, anunță MEDIAFAX

Ca multe alte afaceri de miliarde de astăzi şi HP a început într-un garaj, unde Bill Hewlett şi David Packard construiau şi vindeau oscilatoare.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 104: 'Tot ce a apărut în presă sunt cretinisme'

Numele firmei l-au ales dând cu banul să vadă cine va apărea primul în acte. Câştig de cauză a avut Bill Hewlett. Ca atare, compania s-a numit Hewlett-Packard.

Iar banii au început să curgă odată cu începerea celui de-al Doilea Război Mondial, când cei doi au început să lucreze la tehnologii anti-radar sau proiectile cu senzori de proximitate.

Aşa că, pe 18 august 1947, Hewlet-Packard Company a devenit corporaţia HP. Garajul lor din Palo Alto e considerat astăzi locul de naştere al Silicon Valley.

Perioada de strălucire a fost în anii 2000, când în reclamele HP apăreau Alicia Keys, Jay-Z sau Gwen Stefani, iar valoarea de piaţă urcase la peste 100 de miliarde de dolari. În 2009 era pe locul 9 în clasamentul celor mai valoroase firme din lume, dar o serie de decizii mai puţin inspirate au făcut ca HP să mai valoreaze azi doar 25 de miliarde de dolari.

Citește și: Pensii la super-ofertă: Mutare de efect pregătită de Guvernul Orban (surse) .

Bill Hewlett şi David Packard îţi povestesc începutul: „La un moment dat, am hotărât să încercăm să infiinţăm o companie şi să pornim. Am căutat o casă cu un garaj pe care să-l folosim ca atelier. Am adus o presă şi nişte scule în portbagaj şi am pornit atelierul. N-aveam nici cea mai vagă idee ce preţuri să punem produselor noastre”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.