Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afaceri închise și amenzi pentru cei care desfășoară activități în clădiri cu risc seismic

Cladire-risc-seismic

178 de imobile, din totalul de 357 încadrate în clasa I de risc seismic sau în categoria pericol public, au fost verificate de către inspectorii Primăriei Capitalei.

Potrivit unui comunicat al PMB, în prezent în 147 dintre imobilele verificate nu se mai desfășoară activități economice.

„În alte 31 de imobile, 13 agenți economici care desfăşurau activitate de alimentaţie publică fără autorizație de funcționare, au fost sancţionați contravențional cu 1000 de lei fiecare, în temeiul OG 99/2000 şi s-a dispus măsura complementară de suspendare a activităţii. Pentru utilizatorii spaţiilor cu altă destinaţie care desfăşurau alte activităţi decât cele alimentaţie publică ( librarii, farmacii, vânzări textile etc) s-a dispus sistarea activităţii. Proprietarii / administratorii spaţiilor din cele 31 imobile în cauză au fost notificaţi să înceteze activitatea urmând ca  după confirmarea primirii somatiilor, proprietarii/ administratorii  să fie sanctionaţi cu amendă intre 50.000 -70.000 lei, conform OG 20/1994, art 24, lit h”, se arată în comunicatul citat.

Mai bun, PMB precizează că în cazul unor astfel de nereguli sunt amendați proprietarii / administratorii spațiilor respective, nicidecum cei care le utilizează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.