Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afaceri înfloritoare între infractori: Cât costă un denunţ

arest1

Pentru că legea oferă o portiţă pentru infractorii care fac denunţuri, în penitenciare s-a format o adevărată reţea comercială. Se plătesc sume importante pentru informaţii care le pot oferii unor inculpaţi o reducere a pedepsei.

Articolul 19 din Legea 682/2002 face referire la reducerea la jumătate a limitelor pedepselor cu închisoarea în cazul celor care oferă informaţii preţioase anchetatorilor. Pe lângă denunţurile pe care le fac pentru a scăpa ei înşişi de nişte ani de puşcărie, infractorii vând şi altora informaţii-

După ce a "sifonat" pentru subţierea propriei pedepse, arestatul aruncă vorba că mai are un "19" de dat. Sau mai multe. Asta pentru că un deţinut poate obţine o singură reducere a pedepsei, indiferent câte denunţuri face. Cel interesat vine la "vorbitor" în celulă sau în curtea de plimbare şi îşi primeşte povestea cu lux de amănunte ce pot fi verificate de anchetatori. La pachet se oferă, pe cuvânt, şi garanţia că informaţiile sunt de calitate pentru un denunţ ce cântăreşte cât o jumătate de condamnare.

Nu sunt puţini aceia care plătesc între 500 de euro şi 1.500 de euro pentru a-şi scurta viaţa de ocnaş.

"În aresturi e o piaţă neagră a denunţurilor. După ce toarnă pentru ei, unii arestaţi băgaţi în multe combinaţii cu ramificaţii în diverse medii scot la vânzare informaţii. Nume, date, locuri, fapte... Povestea este aşternută pe hârtie de cumpărător, iar anchetatorii o verifică. Banii sunt daţi pe încredere înainte, iar suma variază în funcţie de importanţa persoanei denunţate", au declarat surse judiciare, pentru libertatea.ro.

Vezi şi: Omar Hayssam, dezvăluiri într-o scrisoare pentru Băsescu: 'Mi s-a sugerat să...'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.