Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul Iohannis: creatoarea de modă a familiei prezidențiale, contracte grase cu statul. Vedetele stau la coadă pentru a se îmbrăca

Malvenski
Carmen Iohannis bijuterii

Afacerile creatoarei de modă care “o îmbracă” pe Prima Doamnă, Carmen Iohannis, au explodat în ultimii ani, iar printre clienții fideli se numără principalele instituții ale statului.

Instituții precum Curtea Constituțională, Senatul României, Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiției, Secretariatul General al Guvernului au cumpărat în ultimii ani eșarfe și cravate din mătase de la magazinul creatoarei de modă Andrea Tincu în valoare de peste 23.000 euro.

De când a devenit furnizorul de ținute al Primei Doamne, Carmen Iohannis, Andrea Tincu a prosperat în afaceri, potrivit Digi 24.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, în anul 2015, când a început colaborarea ei cu Carmen Iohannis, firma AndreaTincu SRL avea o cifră de afaceri de puțin peste 160.000 lei și un profit de puțin peste 1000 lei.

La peste opt ani distanță, firma are o cifră de afaceri care a sărit de 1 milion de lei, iar profitul – 225.000 lei.

Rochiile Primei Doamne nu sunt cumpărate, ci sunt doar purtate și apoi înapoiate, a explicat Andrea Tincu.

În multe dintre aparițiile publice ale soției președintelui român din ultimii opt ani se pot vedea rochii, eșarfe sau deux-piece realizate de Andrea Tincu.

După ce Prima Doamnă a afișat în mod repetat ținutele Andrei Tincu, instituțiile statului român se înghesuie acum să achiziționeze, cu ocazia diverselor sărbători, produse de la magazinul ei.

Astfel, în ultimii doi ani, mai multe instituții importante ale statului au achiziționat produse oferite de Andrea Tincu.

Contracte importante cu instituțiile statului

Ministerul Afacerilor Externe a cumpărat pe 5 decembrie 2023 nu mai puțin de 24 de eșarfe din mătase, dar și 36 de cravate bărbătești, tot din mătase, ambele design original Andrea Tincu.

Valoarea totală a contractului MAE cu Andrea Tincu: 14.923 lei (3000 euro).

Cancelaria Prim-Ministrului a achiziționat și ea, înainte de Crăciun, 9 eșarfe și 9 cravate din mătase, ambele în valoare de 786 euro.

Cel mai mare contract a venit din partea Curții Constituționale, care a cumpărat în 2023 100 eșarfe din mătase pentru femei, 50 de eșarfe din mătase pentru bărbați și 50 de cravate din mătase pentru bărbați. Valoarea totală a contractului: 9950 euro.

Senatul României a cumpărat în mai multe rânduri eșarfe de la Andrea Tincu: 20 de eșarfe în august 2022, 50 de eșarfe premium din mătase în februarie 2023, 45 de cravate din mătase jacqard (15 dintre ele fiind model “Marcel”) în iunie 2023.

Și Secretariatul General al Guvernului a achiziționat 6 eșarfe și 6 șaluri în valoare de circa 1200 euro.

Ministerul Justiției a cumpărat la finalul anului trecut 9 eșarfe din mătase, valoarea contractului fiind de 680 euro.

De mai bine de opt ani, prima doamnă a României poartă la momente festive sau în deplasări externe foarte multe ținute realizate de o creatoare de modă din România, Andrea Tincu, din Iași.

Creatoarea de modă spune că relația ei profesională este doar cu Prima Doamnă și că nu l-a îmbrăcat niciodată pe președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.