Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile cu mașini au fost în creștere în 2018

Auto Rulate
masini rulate second hand

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut anul trecut cu 6,7%, serie brută, faţă de anul anterior, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează News.ro.

Citește și: UE anunță reguli noi pentru autorii de conținut online

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%.

În anul 2018 comparativ cu anul 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 6,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,6%), comerţul cu autovehicule (+14,5%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,8%).

De cealaltă parte, activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 11,9%.

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în anul 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,9% mai mare comparativ cu anul 2017.

Creşterea a fost susţinută de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+2%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,9%).

În schimb, activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au scăzut cu 0,4% .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.