Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile cumulate ale celor mai performate businessuri din România în 2019 au atins valoarea de 189,3 mld. euro

canal2.md
bani euro

Afacerile cumulate ale companiilor clasate pe primele zece locuri în clasamentul celor mai performate businessuri din România în 2019 au atins valoarea de 189,3 mld. euro, în creştere cu 5,99% faţă de anul precedent, potrivit Mediafax.

Profitul din exploatare a fost de 15,8 mld. euro, plus 5,12%, arată datele transmise miercuri de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), citate de ZF.

În ceea ce priveşte ponderea profitului din cifra de afaceri, aceasta s-a menţinut constantă comparativ cu anul anterior, reprezentând 8,34% din cifra totală de afaceri, ceea ce indică o menţinere a profitabilităţii companiilor româneşti.

Citește și: S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minute

Analiza a luat în calcul indicatorii privind cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat şi a cuprins cele mai performante companii din industrie, servicii, comerţ, turism, cercetare-dezvoltare şi high-tech, agricultură, silvicultură şi pescuit, construcţii.

Cele mai semnificative domenii, ca pondere, după numărul de companii incluse în top 10, sunt industria (35%) şi serviciile (28,2%), urmate de comerţ (20,8%), agricultură (4,97%), construcţii (4,6%), cercetare-dezvoltare (3,75%), turism (2,46%).

În funcţie de cifra de afaceri, comerţul are o pondere de 44,97% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (34%) şi servicii (12%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.