Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 27,9% în primele 9 luni

Linkdin
motociclete

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 27,9%, în primele nouă luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar cel al cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat, ca serie brută, cu 39,5%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.

Datele INS arată că, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2021 comparativ cu perioada corespunzătoare din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 27,9%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41,7%), comerţul cu autovehicule (+30,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+23,7%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+22,0%), potrivit Agerpres.

În perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 26,0%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele 9 luni din 2021 a înregistrat o cifră de afaceri cu 39,5% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2020, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+43,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+40,8%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+36,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+29,3%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+19,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 35,0% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2020.

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 6,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+10,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+3,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,1%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 1,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2021, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 9,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-11,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,6%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,2%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au crescut cu 3,8%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, a înregistrat o creştere cu 7,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,0%) activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+11,1%) şi la comerţul cu autovehicule (+4,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 7,9% faţă de luna septembrie 2020.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 43,6% mai mare comparativ cu luna septembrie 2020, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+54,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+51,3%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+48,8%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+23,5%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021 a crescut cu 46,3%, comparativ cu luna septembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.