Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 3,2% în primele 2 luni, anunţă INS

harley motocicleta electrica

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a urcat pe serie brută cu 3,2% în primele două luni ale anului în curs, comparativ cu perioada similară din 2019, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, cu 13,7%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică, potrivit Agerpres.

Astfel, în perioada menţionată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 3,2%, datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+60,4%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+21,1%).

Scăderi au înregistrat activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,7%) şi din comerţul cu autovehicule (-0,3%).

În perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,7% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2019, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+17,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+5,5%) şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+2,5%).

Citește și: Raed Arafat RĂSTOARNĂ TOT: Pandemia va veni în valuri, trebuie să învățăm să conviețuim cu ea

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2019.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o urcare cu 5,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+12,1%), comerţul cu autovehicule (+9,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în februarie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 5,6%, ca urmare a diminuărilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-17,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-7,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor, din blană (-1,3%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,6%.

Totodată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2020, comparativ cu luna februarie 2019, a înregistrat o creştere cu 2,7% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+52,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+21,8%) şi la comerţul cu autovehicule (+1,1%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 4,7%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020 a înregistrat o creştere cu 4,7%, faţă de luna februarie 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,1% mai mare comparativ cu luna februarie 2019, creştere susţinută de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+13,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+13,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,0%) şi de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+8,3%). Activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 8,2%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2020 a crescut cu 9,6%, comparativ cu luna februarie 2019.

INS menţionează că informaţiile nu surprind impactul crizei COVID-19.

"Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem conştienţi că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele COVID-19 asupra economiei şi societăţii noastre. În măsura posibilului, vom continua să colectăm informaţii statistice, pentru a putea oferi informaţii esenţiale care vor surprinde situaţia în schimbare începând cu luna martie 2020. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetările statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.