Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O veste-bombă vine din Germania: Politicile guvernelor și afacerile la nivel global ar putea să sufere o schimbare fundamentală de direcție

almams,com
viitor glob

Reducerea taxelor pentru atragerea investițiilor și păstrarea multinaționalelor se află, de ani buni, pe buzele celor mai multe guverne ale lumii, această abordare economică fiind considerată ca aducătoare de creștere economică. Cu această logică economică, al cărui cost cade pe umerii micilor contribuabili prin scutirea marilor companii, merge braț la braț cu găselnița paradisurilor fiscale, puncte pe harta lumii unde există o legislație special croită pentru o anumit tip de afaceri care nu ar fi permise în alte locuri și care funcționează pe principiul că tot ce nu e interzis expres înseamnă că e permis, locuri în legătură cu care guvernele închid ochii.

O schimbare radicală de macaz se întrevede la orizont.

Citește și: BREAKING - S-a consemnat un nou RECORD: 3186 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a declarat, vineri, citat de Reuters, că peste 130 de ţări au fost de acord ca planul privind adoptarea unor reglementări globale pentru impozitarea multinaţionalelor să fie discutat la reuniunea de săptămâna viitoare a miniştrilor de Finanţe din G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente).

"Prin acordul unanim privind planul de impozitare a companiilor globale am făcut un mare pas înainte. Acesta este un semnal pozitiv şi sunt sigur că până în vara lui 2021 vom putea ajunge la un acord final privind acest plan de reformă", a afirmat oficialul german.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) a demarat o reformă globală a modului în care multinaţionalele din sectorul digital ar trebui taxate.

Reformele care sunt analizate în prezent se concentrează pe practica multinaţionalelor de a-şi înregistra profiturile în ţările cu impozite mici, mai degrabă decât în ţările unde au cei mai mulţi clienţi. În cazul în care companiile ar plăti taxe acolo unde îşi desfăşoară afacerile, în loc de locul unde au subsidiarele, veniturile fiscale naţionale ar putea creşte în total cu 100 de miliarde de dolari pe an, estimează OECD.

Scholz a explicat că obiectivul principal al oricărui acord va fi ca ţările să se asigure că giganţii din domeniul digital, cum ar fi Google, Amazon şi Facebook, vor fi făcuţi să plătească suficiente impozite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.