Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afaceriștii sunt DISPERAȚI! Guvernul este solicitat la CONSULTĂRI în privința Planului de Redresare: 'Nimic din ceea ce propunem nu este luat în seamă'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Coaliţia pentru Dezvoltarea României solicită Guvernului României consultări de substanţă cu mediul de afaceri pe marginea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă a României, informează Agerpres.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

"Mediul de afaceri va contribui activ la implementarea reformelor şi proiectelor propuse, de aceea este nevoie să analizăm şi să discutăm cu Guvernul oportunitatea, impactul, urgenţa şi fezabilitatea reformelor şi proiectelor care vor fi incluse în PNRR. Proiectele şi reformele trebuie să fie utile şi realiste şi să contribuie la repoziţionarea strategică a României, într-un lider regional, în domeniile în care avem un potenţial crescut de dezvoltare. De conţinutul, dar şi de implementarea PNRR depinde viitorul românilor şi al României, fondurile disponibile prin acest mecanism reprezentând nu doar o şansă istorică de a recupera decalajele faţă de alte state europene, ci şi o oportunitate pentru România să devină un actor central în anumite domenii economice, la nivel european", se menţionează în comunicatul CDR.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Astfel, CDR solicită consultări pe fondul măsurilor de reformă şi a investiţiilor propuse de ministere spre a fi finanţate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, a obiectivelor de etapă asumate, precum şi ţintelor propuse şi a indicatorilor aferenţi, dar şi a modului de finanţare a măsurilor de intervenţie propuse.

"Înţelegem presiunea timpului şi lucrăm pentru a transmite propuneri ministerelor de linie. Consultările cu ministerele au avut loc, însă suntem îngrijoraţi şi dezarmaţi când remarcăm că, în anumite cazuri, nimic din ceea ce propunem nu este luat în seamă. Momentul acesta este extrem de important, de banii aceştia depinde supravieţuirea economiei româneşti şi nu ne permitem să îi pierdem. Nu vrem să bifăm consultarea, vrem să ne aşezăm la masa împreună cu Guvernul şi să propunem Comisiei Europene ceea ce este cu adevărat important şi de impact pentru România", a spus Dragoş Anastasiu, Coordonatorul CDR.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Potrivit sursei citate, Coaliţia pentru Dezvoltarea României vrea să fie invitată să participe la întâlniri concrete de lucru cu Guvernul şi Ministerele.

CDR este o iniţiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB. Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.