Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afară cu 'pilele' politice! Poșta Română, după protestul angajaților: 'Concedierile colective afectează 100 de salariaţi din administraţia centrală'

stireazilei.com
posta romana

Angajaţi ai Poştei Române au protestat luni în faţa sediului central al companiei acuzând procesul de disponibilizare colectivă anunţat la nivelul acesteia. În replică, reprezentanţii Poştei Române afirmă că reorganizarea nu e un proiect nou, iar concedierile colective afectează aproximativ 100 de salariaţi din Administraţia Centrală - inclusiv ”aşa numitele “pile” politice ori situaţiile de conflict de interese generate de membri de sindicat care ocupă totodată funcţii de conducere în Companie” - şi nu vizează personalul din structurile operaţionale.

Un miting de protest s-a desfăşurat luni în faţa sediului central al Poştei Române, motivele fiind situaţia economică precară în care se află Compania Naţională Poşta Română şi procesul de disponibilizare colectivă anunţat la nivelul acesteia.

În replică, reprezentanţii Poştei Române au transmis că reorganizarea Companiei nu este un proiect nou, acesta fiind demarat în anul 2021, ca parte a procesului de modernizare a Poştei Române;

”Majoritatea salariaţilor susţine modernizarea Companiei şi a fost alături de actuala echipă de management încă de la începutul acestui proces. Ca dovadă, din cei 200 de membri anunţaţi să participe la manifestarea din data de 21 august 2023, au participat aproximativ 40. În ultimii ani, numărul de membri de sindicat a scăzut semnificativ, iar procedura de concediere colectivă ce se finalizează în scurt timp va permite Companiei să realizeze obiectivele ce ni le-am propus, inclusiv marile proiecte de investiţii precum modernizarea oficiilor, a Hub-ului logistic, achiziţionarea cutiilor poştale digitale, software-ului ERP şi multe altele. Concedierile colective afectează un număr de aproximativ 100 de salariaţi din Administraţia Centrală şi nu vizează personalul din structurile operaţionale”, afirmă conducerea Poştei Române.

De asemenea, precizează că salariaţii care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică în procesul de modernizare pe care îl traversează Compania.

”Printre aceştia se regăsesc şi aşa numitele “pile” politice ori situaţiile de conflict de interese generate de membri de sindicat care ocupă totodată funcţii de conducere în Companie”, argumentează reprezentanţii Poştei.

Ei subliniază că managementul companiei a solicitat Sindicatului reprezentativ încă din luna aprilie să transmită măsuri pentru limitarea numărului de concedieri, iar sindicatul a refuzat transmiterea vreunei măsuri în acest sens.

”În urma măsurilor aplicate de către conducerea Poştei Române, numărul de salariaţi afectaţi de concediere a scăzut de la 501, la aproximativ 100. Dintre aceştia fac parte şi toţi salariaţii care ocupă posturi de consilier director general. Pentru cei aproximativ 100 de angajaţi care au primit preaviz, managementul a pus la dispoziţie peste 180 de posturi disponibile în reţeaua poştală, din care aceştia pot alege. Oferta cuprinde posturi precum factor poştal, curier poştal, manager unitate poştală, analist date, economist şi altele”, precizează conducerea Poştei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.