Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanii mai ocupă o capitală de provincie în nordul Afganistanului

kabul-afghanistan

Talibanii au preluat controlul luni asupra oraşului Aibak, în nordul Afganistanului, aceasta fiind a şasea capitală de provincie care cade în mâinile insurgenţilor în ultimele patru zile, relatează AFP, citând surse de la faţa locului.

"Talibanii au capturat oraşul Aibak şi îl controlează în totalitate", a declarat pentru AFP Sefatullah Samangani, adjunctul guvernatorului provinciei Samangan, a cărei capitală este Aibak.

"Noaptea trecută, un fost senator s-a predat talibanilor", iar luni personalităţi cu greutate pe plan local i-au cerut guvernatorului să-şi retragă forţele din oraş pentru a-l cruţa de lupte, ceea ce el a acceptat, a declarat responsabilul afgan citat, informează Agerpres.

Astfel, talibanii controlează de acum şase din cele 34 capitale de provincii în Afganistan, după ce duminică au preluat Kunduz, marele oraş din nord-estul Afganistanului, Taloqan, situat la 50 km la est de acesta, şi Sar-e-Pul, 400 km mai la vest. Sâmbătă, insurgenţii au capturat Sheberghan, fieful celebrului comandant de război Abdul Rashid Dostom, situat la 50 km nord de Sar-e-Pul, iar vineri - Zaranj, capitala îndepărtatei provincii Nimroz (sud-vest), la frontiera cu Iranul.

Armata a declarat - duminică - că se bate pentru a lua înapoi Kunduz, punct strategic între Afganistan şi Tadjikistan. Autorităţile au anunţat, de asemenea, că au trimis întăriri la Sar-e-Pul şi Sheberghan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.