Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AFIR: 'Termenul de depunere a cererilor de plată pentru submăsurile pe împădurire a fost prelungit până în 10 iulie 2020'

fonduri europene agricultura

Cererile de sprijin sau de plată în campania 2020 pentru submăsurile privind împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite a fost prelungit până la data de 10 iulie 2020, inclusiv, însă sumele de plată la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă depunea cererea până la termenul iniţial, respectiv 15 iunie 2020, vor fi diminuate, a anunţat, vineri, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), potrivit Agerpres.

"Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale reaminteşte că termenul de depunere a cererilor de sprijin sau de plată în campania 2020, pentru submăsurile 8.1 Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite (sesiunile 1, 2, 3 şi 4) şi 15.1 Plăţi pentru angajamente de silvomediu (sesiunile 1, 2 şi 3) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), delegate către APIA, este 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 130/ 2020. Subliniem faptul că cererile de sprijin sau de plată pot fi depuse cu întârziere sau modificate doar în anumite condiţii. Astfel, cererile de sprijin sau de plată pot fi depuse şi după data de 15 iunie, până la data de 10 iulie 2020 (inclusiv), cu o reducere a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul (pentru anul de angajament aferent lui 2020) de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie 2020", se arată în comunicatul agenţiei remis AGERPRES.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

De asemenea, modificările cererilor de sprijin sau de plată, fără aplicarea de penalităţi, pot fi depuse până la data la 30 iunie 2020 (inclusiv).

Cu toate acestea, modificările cererilor de sprijin sau de plată pot fi depuse şi după data de 30 iunie 2020, dar nu mai târziu de 10 iulie 2020, cu o reducere a sumelor la care ar fi avut dreptul pentru utilizarea efectivă a unităţilor amenajistice în cauză (în anul de angajament aferent lui 2020) de 1% pentru fiecare zi lucrătoare.

Potrivit AFIR, sesiunea a patra aferentă submăsurii 8.1 se va încheia la data finală de depunere a cererilor unice de plată, respectiv data de 15 iunie 2020 (inclusiv), fără stabilirea unei perioade de modificare sau depunere cu întârziere a cererilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.