Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afirmații ŞOC de la Bruxelles: 'UE a devenit o butaforie'

parlamentul european

Afirmaţii şoc venite chiar din Parlamentul European. Uniunea Europeană este pusă la colţ chiar din interior. Europarlamentarul Laurențu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, a atacat dur în plenul Parlamentului European de ieri, de la Strasbourg, planul Europei cu mai multe viteze. ”Nici nu a cântat de două ori cocoșul după ce a fost publicată Carta Albă asupra viitorului Uniunii și iată că Europa cu mai multe viteze s-a văzut de trei ori!”, a spus Rebega în discursul său.

Citește și: SCANDAL SEXUAL la Casa Albă: S-a cuplat, însurat fiind, cu soția fratelui său mort

Europarlamentarul român a continuat pe același ton: ”Am avut, mai întâi, patru lideri care au furat startul - presa i-a numit „cei patru mari” - și care s-au grăbit să exemplifice, printr-o reuniune simbolică, faptul că deciziile importante se iau în cerc restrâns. A urmat blocajul dintre Consiliu și Polonia, care a însemnat o nouă fractură după Brexit. În fine, a fost decizia înființării parchetului european lăsând în afară țările care au rezerve față de acest proiect”.Potrivit lui Rebega, aceste fapte dovedesc că ”pentru „cei mari”, Uniunea a devenit o butaforie. Cetățenii văd gardul vopsit pe dinafară, dar înăuntru legea o fac numai unii.Cei numiți „mari” transformă Uniunea într-o afacere personală și pe urmă îi arată cu degetul pe eurosceptici!”.

Citește și: Ea a fost desemnată top-modelul momentului

Rebega a concluzionat în plenul Parlamentului European că ”în acest moment, observ că grupul Europa Națiunilor și Libertății este singurul care a privit și privește cu seriozitate proiectul unei Europe a unor națiuni egale în drepturi, care cooperează în termeni de respect reciproc pentru prosperitate și pace. E clar că, de vineri, stelele de pe drapelul Uniunii nu mai sunt așezate în cerc!”

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.