Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afirmație-șoc a șefului ISU Dobrogea: 10 minute decalaj la incendiul din Constanța

Mediafax
incendiu bloc

Două minute au lipsit, marți, ca femeia care a căzut în gol de la etajul 6 să poată fi preluată de pompieri cu scara, au anunțat inițial autoritățile. Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a afirmat la Antena 3 că de fapt s-a constatat un „decalaj” de 10 minute în intervenție.

„Fortele au ajuns mai tarziu decat am comunicat noi initial. Cercetam sa vedem unde au fost disfunctionalitati”, a declarat șeful ISU Dobrogea. Cristian Amarandei spune că ar fi alertat cu întârziere cei care au preluat apelul. „Avem un decalaj de peste 10 minute, din pacate am constatat si noi acest lucru. Fiecare secunda conteaza si face diferenta dintre viata si moarte”, a precizat acesta.

O femeie din Constanța a căzut de la etajul 6 al blocului în care locuia, în timp ce încerca să scape dintr-un incendiu puternic care îi cuprinsese apartamentul. Femeia a încercat să se agațe de balcon, dar a căzut în gol de la etajul 6. Mașina pompierilor cu scară a ajuns după ce femeia a căzut. Autoscara a ajuns mai târziu decât restul echipajelor.

Inițial, autoritățile au transmis:

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.