Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflat în campanie electorală, Macron promite tichete de masă pentru familiile sărace după ce preţurile au explodat în urma războiului din Ucraina

Élysée
Preşedintele francez Emmanuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat, marţi, că ia în considerare emiterea de tichete de masă pentru a ajuta familiile cu venituri medii şi mici care se confruntă cu creşterea preţurilor la alimente, agravată de invazia Rusiei în Ucraina, potrivit CNN.

”Ne vom confrunta cu o criză alimentară la nivel mondial”, a spus Macron într-un interviu acordat, marţi, radioului France Bleu.

”Vreau să pun în aplicare un (sistem) de tichete de masă pentru a ajuta gospodăriile cele mai modeste şi clasa de mijloc care se confruntă cu aceste costuri suplimentare”, a subliniat el.

Tichetele de masă propuse ar fi similare cu sistemul actual de tichete de energie din ţară, care ajută aproximativ 5.8 milioane de familii cu venituri mici să îşi plătească facturile de curent şi gaze, potrivit datelor Ministerului francez de Finanţe.

Macron a reiterat că Franţa şi Europa trebuie să obţină în cele din urmă independenţa alimentară, un element-cheie al agendei sale în campania prezidenţială.

Primul tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din Franţa este programat pe 10 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.