Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflat în China, Șoigu lansează o profeție apocaliptică: războiul se va extinde în Asia

cdnvideo.ru
Serghei Șoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Occidentul vrea să extindă conflictul din Ucraina în regiunea Asia-Pacific, a relatat presa de stat rusă, citând comentarii făcute luni la un forum de apărare de la Beijing, informează News.ro.

Luând cuvântul la Forumul Xiangshan, cel mai mare eveniment de diplomaţie militară din China, Shoigu a declarat că NATO acoperă o consolidare a forţelor în regiunea Asia-Pacific cu o "dorinţă ostentativă de dialog", a relatat agenţia rusă de ştiri TASS, potrivit Reuters.

Şoigu a afirmat că ţările NATO promovează o cursă a înarmării în regiune, mărindu-şi prezenţa militară şi sporind frecvenţa şi amploarea exerciţiilor militare în zonă.

SUA, schimb de informații cu Japonia și Coreea de Sud

Forţele americane vor folosi schimburile de informaţii cu Tokyo şi Seul cu privire la lansările de rachete pentru a descuraja Rusia şi China, a declarat Şoigu.

În acelaşi timp, a spus el, mişcarea Rusiei de a revoca ratificarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare nu înseamnă sfârşitul acordului, iar Rusia nu îşi reduce pragul de utilizare a armelor nucleare.

Şoigu a declarat că Moscova este pregătită pentru discuţii privind soluţionarea post-conflict a crizei ucrainene privind continuarea "coexistenţei" cu Occidentul, dar că ţările occidentale trebuie să înceteze să mai caute înfrângerea strategică a Rusiei.

Subliniind că încă nu au fost create condiţiile pentru astfel de discuţii, Şoigu a spus: "De asemenea, este important să se asigure relaţii egale între toate puterile nucleare şi membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, care poartă o responsabilitate specială pentru menţinerea păcii şi a stabilităţii globale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.