Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflat în vacanță în Madeira, Klaus Iohannis primește un mesaj de la PNL

iohannis pnl 2

Aflat în vacanță în Madeira, Klaus Iohannis primește un mesaj de la PNL! Liberalii se declară de acord cu cererea şefului statului de reexaminare a Legii finanţării partidelor şi campaniilor electorale, subliniind că solicitarea nu pune în discuţie principiile fundamentale ale actului normativ, ci implică necesitatea unor corecturi în sensul creşterii transparenţei şi a unui control mai strict cu privire la fondurile publice, afirmă vicepreşedintele formaţiunii Mihai Voicu.

Citește și: Din vacanţă, Iohannis loveşte în Parlament

"PNL susţine aprobarea cererii de reexaminare şi, chiar dacă suntem minoritari în comisia de Cod electoral, suntem convinşi că şi celelalte partide o vor sprijini. În acest sens, PNL cere urgentarea reanalizării acestei legi în contextul în care în data de 15 aprilie este convocată următoarea şedinţă a comisiei", afirmă vicepreşedintele PNL într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, PNL atrage atenţia că legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale a fost unul dintre actele normative pentru care formaţiunile politice s-au angajat să fie adoptate în această sesiune parlamentară cu ocazia consultărilor de la Palatul Cotroceni din luna ianuarie.

"PNL a propus ca finanţarea partidelor să se realizeze în bareme limitate cu decontarea de la bugetul de stat tocmai pentru a rupe definitiv legăturile necurate între candidat şi sponsor, care sunt suspectate, pe bună dreptate, de opinia publică. Această soluţie este preluată din practica mai multor state europene", precizează Voicu.

Conform comunicatului, raţiunea propunerii este "aceea de a limita cheltuielile exacerbate din campaniile electorale şi, în acelaşi timp, de a interzice orice fel de practică de mită electorală".

"Credem că într-o discuţie mult mai atentă asupra legii finanţării campaniilor, cu participarea efectivă a ONG-urilor interesate de această temă, putem avea o soluţie legislativă mult mai bună, care să nu mai ridice nimănui semne de întrebare", conchide vicepreşedintele PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat vineri Parlamentului reexaminarea legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale "atât sub aspectul concordanţei cu principiile şi normele constituţionale referitoare la partidele politice, cât şi sub aspectul clarităţii normelor juridice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.