Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflat într-o biserică, un bărbat și-a împușcat mortal cei trei copii minori, iar apoi s-a sinucis

Un tată şi-a împuşcat mortal cei trei copii minori, precum şi o a patra persoană, înainte de a se sinucide cu aceeaşi armă, într-o biserică din capitala californiană Sacramento, luni seara, relatează marţi AFP, EFE şi Xinhua.

Bărbatul avea 39 de ani, iar cei trei fete 9, 10 şi 13 ani, a precizat biroul şerifului din Sacramento, informează Agerpres. 

A patra victimă este un membru al bisericii care însoţise familia în lăcaşul de cult şi deocamdată nu este clar dacă exista o relaţie personală între aceasta şi asasin.

Mama copiilor trăieşte şi colaborează cu poliţia, au menţionat autorităţile.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a deplâns pe Twitter aceste crime "absurde". "Încă un act de violenţă cu armă de foc absurd în America, de această dată la noi. Într-o biserică în care erau şi copii", a scris el, declarându-se "distrus" de cele întâmplate.

Atacurile cu arme de foc, mai ales în şcoli, centre comerciale sau lăcaşuri de cult sunt frecvente în SUA, administraţiile care s-au succedat nereuşind să le pună capăt, în special din cauza dispoziţiilor din Constituţie care protejează dreptul cetăţenilor americani de a deţine o astfel de armă.

Mai mult, violenţele cu arme de foc s-au intensificat în Statele Unite de la debutul pandemiei de coronavirus. În 2021, astfel de acte s-au soldat cu peste 44.000 de morţi, în cea mai mare parte sinucideri, potrivit site-ului Gun Violence Archive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.