Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflată la București, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE, ne-a taxat: 'Să vorbim despre cum să progresăm, nu despre celebrări'

Inquam Photos / George Calin
Federica Mogherini

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, a declarat joi, înaintea reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din UE (Gymnich), că această întâlnire reprezintă o ocazie bună pentru a discuta nu doar despre celebrarea Parteneriatului Estic, ci şi despre modul în care se pot realiza progrese.

"Vom începe discuţiile cu miniştrii pe tema Parteneriatului Estic. Este o prioritate importantă pentru Preşedinţia română. Este de asemenea o prioritate importantă pentru Uniunea Europeană în ansamblul său şi vom celebra în acest an zece ani de Parteneriat Estic, cu evoluţii pozitive pe care le-am constatat. Există de asemenea anumite dificultăţi care se menţin. Deci, va fi o ocazie bună pentru noi să discutăm nu doar despre modul în care celebrăm, ci şi despre cum putem face progrese în ce priveşte parteneriatul cu prietenii noştri estici", a arătat ea într-o declaraţie acordată presei.

Citește și: Mare atenție! CEDO confirmă că plângerea Laurei Codruța Kovesi este doar înregistrată, nu și declarată admisibilă

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a făcut referire de asemenea la tema procesului de extindere.

"În ce priveşte Balcanii de Vest, încercăm să organizăm anumite evenimente. Avem o discuţie cu statele candidate şi încercăm să le încurajăm şi sperăm că Comisia Europeană va putea până la începutul lunii mai să ia o decizie despre politica de extindere", a spus el.

Citește și: Trei lanțuri de hipermarketuri au fost amendate drastic- Ce s-a descoperit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.