Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa de Sud intenționează să returneze cele un milion de doze de vaccin AstraZeneca primite de la Serum Institute of India

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin astrazeneca

Africa de Sud vrea să returneze cele un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 primite de la Serum Institute of India, a raportat marţi cotidianul The Economic Times, la o săptămână după ce ţara a declarat că va întrerupe utilizarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca în cadrul campaniei sale de vaccinare, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Serum Institute of India, care produce vaccinul AstraZeneca, s-a impus ca un furnizor cheie de vaccinuri. Un milion de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în Africa de Sud săptămâna trecută şi alte 500.000 urmau să sosească în următoarele săptămâni.

Compania a declarat că nu comentează pe marginea acestui subiect.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Ministrul sănătăţii din Africa de Sud a declarat că guvernul ar putea vinde doze de vaccin AstraZeneca, după ce ţara a întrerupt inocularea acestuia, în urma unui studiu clinic care a arătat că dozele de vaccin AstraZeneca, cumpărate de ţară, sunt mai puţin eficiente împotriva variantei 501Y.V2, care predomină în prezent în Africa de Sud.

Ţara africană, care nu şi-a lansat încă programul de vaccinare, a decis să înceapă vaccinarea personalului medical cu vaccinul Johnson & Johnson, care şi-a dovedit eficacitatea împotriva variantei 501Y.V2.

Informaţia apărută în The Economic Times vine în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că a omologat pentru utilizare în regim de urgenţă vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.