Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afront la ultimatul lui Tăriceanu. Răzbunarea totală pregătită de șeful ALDE. Vezi reversul medaliei

Inquam Photos / George Călin
Inquam Daniel Constantin

ALDE este pe punctul  să piardă patru parlamentari, prețul pe care noul lider unic, Călin Popescu Tăriceanu pare pregătit să-l plătească pentru ca autoritatea sa să nu mai fie ignorată în acest partid. Cel puțin  de micul nucleu de  susținători rămas în jurul lui Daniel Constantin  după ce,  săptămâna trecută, Biroul Politic Executiv al ALDE a votat excluderea din partid a fostului copreşedinte de partid. Tăriceanu  le-a dat ultimatum partizanilor acestuia să renunțe la contestațiile formulate în instanță cu privire la ilegalitatea organizării și desfășurării  recentului Congres ALDE.  Cum oamenii  lui Constantin  i-au ignorat cererea, ba, mai mult, și-au întețit  eforturile în justiție,  Tăriceanu a trecut deja la fapte.

Principalii lideri de opinie SCAD drastic în preferințele românilor. Cine rămân preferații/ sondaj

Inițial, în ajunul declanșării conflictului  cu Tăriceanu, Constantin se baza pe  un grup parlamentar  format din trei senatori și șapte deputați - Damian Florea, Sorin Câmpeanu, Constantin Avram, Mircea Banias, Eugen Durbacă, Mihai Niță, Viorel Ilie, Scarlat Iriza și Mihai Ruse.

Rând pe rând, aceștia l-au părăsit, ultimul  recuperat de tabăra lui Tăriceanu fiind fostul ministru Câmpeanu. Au mai rămas lângă Constantin doar Durbacă,  Banias și Florea, susțin surse din  ALDE.

Acum șapte zile, imediat după decizia de excludere votată de Biroul partidului, Tăriceanu le-a dat un ultimatum și acestora. „Până săptămâna viitoare, cei care au semnat contestaţiile în instanţă au posibilitatea să le retragă. Dacă îşi retrag semnăturile, atunci putem să ne vedem în continuare de drum împreună, dacă nu, fiecare îşi alege drumul pe care crede că trebuie să meargă”, spunea atunci preşedintele ALDE.

Cei în cauză nu numai că au ignorat apelul lui Tăriceanu,  dar, chiar mai mult,  au escalat conflictul. " După ce  apelul lor în civil a fost respins de instanță, acum  au atacat legalitatea Congresului în contencios  administrativ", ne-au explicat sursele citate.

De altfel, Constantin și ai lui nu și-au făcut nici  o iluzie cu  privire la adevăratele intenții ale lui Tăriceanu.  Chiar dacă  se conformau,  erau toți trași pe linie moartă, așa că mai bine au preferat să joace cartea sigură a martirizării politice.

Incendiar! Ce partid din Parlament ar fi creația „DIABOLICĂ” a lui Florian Coldea

Rând pe rând,  adversarii noi conduceri au fost îndepărtați în aceste zile din funcții. Deputatul Eugen Durbacă nu mai este, începând de joia trecută, preşedintele organizaţiei judeţene ALDE Galaţi şi nu mai are vreo funcţie de conducere la nivel naţional. Conducerea centrală a decis ca filiala să fie condusă de un preşedinte unic, Cristian Dima, şi de un birou teritorial.

Deputatul Mircea Banias a fost schimbat  și el, de Tăriceanu, din funcţia de preşedinte al filiale ALDE Constanța. În locul său, a fost numit provizoriu, până la organizarea alegerilor locale, vicepreşedintele ALDE de la nivel naţional, Andrei Gerea.

Contrar aşteptărilor, deputatul Mircea Banias nu a contestat decizia lui Călin Popescu Tăriceanu în urma căreia, săptămâna trecută, a fost schimbat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene ALDE Constanţa, ci aşteaptă decizia instanţei de judecată privind soluţionarea contestaţiei privind organizarea Congresului ce a avut loc la data de 21 aprilie 2017.  Termnul de judecată este data de 18 mai.

În total,  cinci parlamentari au semnat contestația ajunsă în instanță. Dintre ei , numai Câmpeanu va fi recuperat și nu va fi propus  spre excludere ân cadrul noii ședințe de Birou Politic, ce va preceda lucrările Delegației Permanente de astăzi, ne-au dezvăluit sursele citate. Durbacă, Florea și Banias vor fi excluși din partid  odată cu Constantin, cu riscul pierderii a patru parlamentari din totalul de 29 pe care îi are în acest moment ALDE,  situație care echivalează cu  scăderea sub 5% a acestei formațiuni ca reprezentare în actualul legislativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.