Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agent de poliţie condamnat în primă instanţă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită

judecator justitie

Un agent de poliţie din Iaşi a fost condamnat la 2 şi 8 luni de închisoare după ce a primit de la un şofer 200 de euro pentru a nu-l amenda şi a nu-i suspenda permisul de conducere, potrivit news.ro.

”La data de 22 septembrie 2023, Tribunalul Iaşi, instanţă de fond, a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliţie la momentul săvârşirii infracţiunii, la pedeapsa principală de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, anunţă DGA.

În fapt,  în cursul zilei de 04.05.2023, lucrătorii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui agent-şef adjunct de poliţie din cadrul  IPJ Iaşi - Poliţia Municipiului Iaşi - Secţia 2 Poliţie - Compartimentul Ordine Publică, după ce a primit de la un denunţător suma de 200 euro în scopul de a nu-i aplica o sancţiune contravenţională la regimul rutier şi a nu-i suspenda permisul de conducere.

Iniţial, agentul în cauză a pretins de la denunţător o sumă de bani cuprinsă între 300 şi 500 de euro, în acelaşi scop.

Denunţul a fost înregistrat la Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi ca urmare a unui apel la sistemul Call-center anticorupţie 0800.806.806 efectuat de către denunţător în seara zilei de 02.05.2023.

Prin rechizitoriul din data de 19.06.2023, inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

După constatarea infracţiunii flagrante, inculpatul a fost reţinut 24 de ore, ulterior fiind arestat la domiciliu, măsură care a fost menţinută până la data pronunţării condamnării de către instanţa de fond.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.