Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia de Dezvoltare Regională a semnat un memorandum de colaborare între agenţi economici din România şi India

impacare intelegere

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Grupul de întreprinderi AMWORLD prin care sunt stabilite oportunităţi de colaborare între agenţi economici din România şi India.

Acesta constă în facilitarea de colaborare în mai multe sectoare cu potenţial de specializare sau de dezvoltare, cum ar fi agroalimentar, automobile şi auxiliare, energie, tehnologii de mediu, sănătate şi wellness, turism, industria lemnului, tehnologia informaţiei şi ingineria proceselor, se arată într-un comunicat de presă, conform agerpres.

"Cunoaşteţi bine preocupările noastre în domeniul atragerii de investiţii străine, pe care ni le-am asumat şi în faţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Acest cadru de colaborare cu AMWORLD, creat de colegii mei, în afara unui program de finanţare, constituie o bună oportunitate pentru promovarea Regiunii Nord-Est în scopul atragerii de noi investiţii străine, dar şi pentru internaţionalizarea afacerilor agenţilor economici din regiune interesaţi. Un accent deosebit al colaborării va fi pus pe dezvoltarea ecosistemului de start-up, pe animarea incubatoarelor şi acceleratoarelor de afaceri în cele două teritorii" a declarat, în comunicatul de presă, directorul general al ADR Nord-Est, Vasile Asandei.

Cooperarea efectivă constă în poziţionarea ADR Nord-Est ca agenţie de promovare pentru atragerea investiţiilor şi facilitarea accesului la piaţa europeană a întreprinzătorilor din India în regiunea Nord-Est, cu sprijinul AMWORLD.

AMWORLD se va poziţiona ca agenţie de promovare pentru atragerea investiţiilor, extinderea operaţiunilor în India sau pe piaţa asiatică a întreprinzătorilor din regiunea Nord-Est, cu sprijinul ADR Nord-Est.

Vor fi facilitate cooperările pentru dezvoltarea ecosistemului de start-up din cele 2 teritorii geografice vizate, asigurând, în acest sens, participarea incubatoarelor, a acceleratoarelor şi a universităţilor antreprenoriale.

Totodată, vor fi înlesnite şi cooperările internaţionale în domeniul dezvoltării regionale între ADR Nord-Est şi entităţi din India vor fi facilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.