Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia europeană pentru frontiere şi garda de coastă lansează o acţiune de sprijin pentru Grecia

frontex

Primul dintre cei aproximativ 100 de poliţişti de frontieră din state membre ale Uniunii Europene trimişi de Agenţia europeană pentru frontiere şi garda de coastă (Frontex) au sosit în regiunea greacă Evros, a declarat o purtătoare de cuvânt a Frontex, Ewa Moncure, pentru DPA.

Ceilalţi poliţişti de frontieră sunt în drum spre Grecia.

După ce vor primi o scurtă informare privind situaţia actuală, ofiţerii vor fi desfăşuraţi vineri la graniţa terestră dintre Grecia şi Turcia, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: PMP solicită măsuri urgente: Trebuie construite mecanisme de izolare şi carantină în zonele de trecere a frontierei

Situaţia rămâne tensionată între Grecia şi Turcia după ce Ankara a anunţat la 28 februarie că nu va mai împiedica migranţii să intre în Uniunea Europeană.

În urma anunţului, mii de persoane s-au masat la frontiera greco-turcă sau au încercat să traverseze Marea Egee spre insulele elene.

Citește și: Consilierul lui Mugur Isărescu desființează Legea anticămătărie: ‘Înșirând cuvinte goale ce din coadă au să sune’

Poliţia antirevoltă a desfăşurat peste 35.000 de forţe de ordine la graniţa terestră cu Turcia, unde a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Forţele omoloage din Turcia au replicat făcând uz de gaze lacrimogene împotriva poliţiştilor greci.

Cele două state se acuză reciproc de dezinformări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.