Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Fitch modifică perspectiva de la stabilă la negativă pentru Electrica

fitch ratings

Agenţia Fitch confirmă ratingul corporativ BBB pentru Electrica, însă modifică perspectiva acestuia de la stabil la negativ, ca urmare a revizuirii perspectivei ratingului României, potrivit unui comunicat al companiei publicat vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), informează Agerpres.

"În luna septembrie a anului 2019, Grupul Electrica, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, a obţinut ratingul corporativ de emitent BBB (Investment Grade), cu perspectivă stabilă, din partea agenţiei de rating Fitch Ratings. Ca urmare a revizuirii perspectivei ratingului României de la stabil la negativ în data de 17 aprilie 2020, în principal cauzată de implicaţiile pandemiei COVID-19, perspectiva ratingului Electrica a fost revizuită la rândul ei de la stabil la negativ, având în vedere că Fitch consideră că ratingul companiei trebuie limitat la o treaptă peste cel al statului român, principalul său acţionar", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, confirmarea rating-ului BBB continuă să reflecte profilul financiar solid al Grupului Electrica, lichiditatea adecvată, gradul scăzut de îndatorare, precum şi poziţia de lider, atât în aria de distribuţie, cât şi în cea de furnizare a energiei electrice, pe zona reglementată. Profilul activităţii Grupului este considerat unul solid, relativ rezistent la răspândirea COVID-19 şi la socurile economice aferente, în principal datorită ponderii semnificative a activităţii de distribuţie în EBITDA.

Cu aproximativ 7.000 de acţionari din peste 30 de ţări, Electrica a devenit o prezenţă constantă în topul celor mai valoroase branduri româneşti. Cu o valoare de piaţă de aproximativ 3,3 miliarde de lei, Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Compania precizează că orice revizuire a perspectivei rating-ului României înapoi la stabil ar avea ca rezultat o acţiune similară pentru ratingul Electrica.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit pe 17 aprilie perspectiva de rating a României de la stabilă la negativă, pe fondul influenţelor răspândirii virusului COVID - 19 asupra finanţelor publice în perioada următoare, a informat sâmbătă, 18 aprilie, Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

De asemenea, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală.

"Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a revizuit perspectiva de ţară de la stabilă la negativă, pe fondul influenţelor răspândirii virusului COVID - 19 asupra finanţelor publice în perioada următoare. În evaluarea realizată, agenţia de rating recunoaşte atât eforturile de consolidare fiscală ale actualului guvern, cât şi măsurile întreprinse pentru a răspunde crizei sanitare şi socio-economice declanşate de virusul SARS-CoV-2", se arată în comunicatul MFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.