Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenția Metropolitană Brașov își bate joc de călători: În comuna Teliu, autobuzul nu oprește în stații pentru că acestea nu există

autobuz hibrid

Agenția Metropolitană de Transport și RAT Brașov își bat joc de călători. Inaugurată pe 10 februarie linia 540 Brașov – Vama Buzăului nu este funcțională în Teliu, pentru că nu există stații avizate din punct de vedere legal. În aceste condiții, autobuzul 540 trece prin Teliu, prin fața călătorilor, dar nu oprește pentru îmbarcare și debarcare din lipsă de stații. Situația s-ar putea rezolva cel mai devreme pe 1 mai, dacă stațiile amenajate în Teliu vor primi avizul de funcționare al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, potrivit brasovstiri.ro.

Inaugurarea liniei 540 s-a făcut în ciuda adresei emise de Poliția Brașov, care pe 27 ianuarie 2020 anunța Asociația Metropolitană de Transport, RATBV și Primăria Teliu că linia 540 nu poate funcționa pe raza UAT Teliu din cauza stațiilor autorizate. Cu toate acestea Agenția Metropolitan forțează inaugurarea liniei care, în actualele condiții, asigură legătura între Brașov și Vama Buzăului. Un traseu de 86 de kilometri tur-retul cu pierderi incredibile, doar pentru ca Agenția Metropolitană de Transport să-și poată justifica existența.

Citește și: Moise Guran, bulversat de noua poziție a ministrului de Finanțe: 'Ce e asta? Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?'

„Urmare a întâlnirilor cu reprezentanţii Asociaţiei Metropolitane de Transport Braşov şi RAT Braşov, din 10 şi 17 Februarie 2020, estimăm faptul că transportul public metropolitan nu va funcţiona pe raza UAT Teliu, mai devreme de data de 1 Mai 2020, din următoarele motive:

‒ Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, ne informează prin adresa numărul 604268 din data de 27.01.2020, faptul că amplasarea staţiilor pentru oprirea vehiculelor care efectuează transport de persoane, necesită avizarea de către administratorul drumului şi Poliţia Rutieră.

Pentru localităţile unde au fost înfiinţate deja staţii s-a dat un termen de 15 zile pentru intrarea în legalitate, pentru celelalte localităţi transportul metropolitan se va implemnenta după avizarea acestor staţii.

‒ RAT Braşov nu a fundamentat încă calculul pentru tariful de interior şi tarifele între localităţi”, se arată în comunicatul Primăriei Teliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.