DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Agențiile catolice de adopție a copiilor din Philadelphia nu sunt obligate să accepte cupluri de același sex

digi24.ro
adopții, cuplu gay

Prin sentința ”Fulton vs. Philadelphia”, Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a dat câștig de cauză arhidiecezei de Philadelphia în privința libertății de a nu accepta, din rațiuni religioase, cupluri de același sex ca părinți adoptivi pentru copiii orfani. Arhidieceza și-a întemeiat recursul pe Primul Amendament al Constituției americane, potrivit căruia libertatea religioasă nu este supusă interferenței statului. Satisfacție din partea episcopilor americani: ”o victorie pentru copiii care așteaptă o casă iubitoare, cu o mamă și un tată, în conformitate cu drepturile lor”.

”O victorie pentru binele comun și pentru mii de copii încredințați agențiilor religioase de adopție pentru a găsi o casă iubitoare cu o mamă și un tată, după cum este dreptul lor”. Episcopii catolici din Statele Unite ale Americii au salutat cu aceste cuvinte sentința ”Fulton vs. Philadelphia” prin care, joi, 17 iunie a.c., Curtea Supremă a acceptat recursul Agenției Catolice de Servicii Sociale din Philadelphia împotriva deciziei luată de primăria metropolei de a nu-i mai subcontracta servicii de adopție a copiilor decât cu condiția ca agenția catolică să accepte cupluri de același sex ca părinți adoptivi, potrivit vaticannews.va.

Cazul datează din 2018, când funcționarii Serviciilor Sociale ale primăriei au decisă să nu reînnoiască contractul cu agenția de adopții a arhidiecezei pentru că aceasta nu respecta condițiile care interzic discriminările bazate pe orientarea sexuală. Agenția arhidiecezei a considerat, însă, că a suferit o pagubă din cauza propriilor convingeri și a făcut recurs la Curtea Supremă pornind de la Primul Amendament al Constituției americane, care apără libertatea religioasă de orice formă de interferență a statului. Fundamentarea recursului a fost acceptată cu unanimitate de cei 9 judecători ai Curții Supreme care, răsturnând sentințele precedente ale tribunalelor de grad inferior, a dat dreptate Bisericii Catolice din Philadelphia fără a pune în discuție principiul de non-discriminare.

Sentința Curții Supreme a fost salutată cu satisfacție de Conferința Episcopilor Catolici din Statele Unite ale Americii (USCCB). Într-o notă de presă a acesteia, se amintește că americanii au fost întotdeauna ”un popor tolerant care respectă diferențele”. ”Suntem mulțumiți pentru faptul că sentința recunoaște dreptul nostru de a da mărturie prin faptele noastre de milostivire și de a vesti planul lui Dumnezeu cu privire la familie”, adaugă episcopii catolici americani. ”Noi, credincioșii catolici, trebuie să putem continua a pune în practică ceea ce predicăm. Putem arăta aproapelui adevărul convingerilor noastre și frumusețea lor atunci când sunt puse în practică”, se mai afirmă în nota de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.