Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agitație în Kiseleff, în weekend - Dragnea îi bagă în ședință pe Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, va avea o întrevedere, duminică, 9 decembrie, cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, pentru a discuta despre bugetul României pentru anul 2019, au declarat surse politice, conform Mediafax.

Potrivit unor surse politice, întâlnirea dintre Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici va avea loc la sediul PSD din Kiseleff.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că proiectul de buget pentru anul 2019 va ajunge în Parlament pe data de 13 decembrie.

„ Am înțeles că o să vină pe 13 decembrie aici în Parlament”, a afirmat președintele Camerei Deputaților.

Guvernul joacă tare în războiul cu Iohannis: Soluția interimatelor, respinsă de Toni Greblă

Ministerul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că nu vede niciun motiv pentru care bugetul pentru 2019 nu va primi avizul în timp util de la Comisia de Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în ciuda diferendelor pe care le-a avut cu președintele Klaus Iohannis la prima rectificare.

Daniel Dragomir îl LAUDĂ pe 'deputatul mitralieră': 'Dacă PSD ar avea mai multe voci curajoase ca el'

„Dacă toate cele șase structuri au discuții cu Ministerul de Finanțe și lucrurile au un consens, la final, atunci nu văd niciun motiv ca acest buget (n.red. - cel pe 2019) să primească și avizul CSAT-ului în timp, adică până la 13 decembrie”, a spus Eugen Teodorovici, la Bruxelles, în cadrul unor declarații pentru presa din România.

Pentru prima rectificare bugetară din acest an, cea de la începutul lunii septembrie, CSAT, care este condus de Klaus Iohannis, nu și-a dat avizul. O mare parte din reticiența președintelui a fost pusă pe seama faptului că la acea rectificare bugetul președinției a fost redus.

Ministrul Finanțelor se află la Bruxelles, pentru reuniunea ECOFIN și pentru întrevederi vizând Președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va deține în primele șase luni ale anului viitor.

În plus, ministrul Finanțelor a susținut că bugetul de anul viitor se va încadra în ținta de deficit bugetar angajată. „Chiar mai jos de ceea ce avem astăzi ca și limită. Veți vedea exact când iese bugetul cât anume se estimează pentru anul viitor deficitul”, a detaliat Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.