Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aglomerație de VIP-uri la al XIII-lea congres al UDMR. Ce documente vor fi adoptate

sigla UDMR
UDMR

Circa 800 de delegaţi şi 200 de invitaţi, printre care reprezentanţi ai partidelor politice din ţară - inclusiv liderul PSD, Liviu Dragnea - şi din străinătate - majoritatea din Ungaria, vor fi prezenţi sâmbătă la al XIII-a congres al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), ce va avea loc la Sala Sporturilor din Zalău.

SCANDAL MONSTRU la B1 TV: Șerban Nicolae, Monica Tatoiu și Dumitru Dragomir au făcut SHOW

"Din informaţiile de până acum, ceea ce ştim precis este că sunt în jur de 800 de delegaţi pentru congres şi în jur de 200 de invitaţi. De asemenea, vor veni reprezentanţi ai partidelor politice interne şi din afara graniţelor. Din ţară, cel puţin până acum ştim că va fi prezent Liviu Dragnea, preşedintele PSD, din partea preşedinţiei un consilier de stat şi din partea PNL este delegat Lucian Bode, preşedintele filialei Sălaj a partidului", a declarat joi, pentru agerpres, deputatul Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj. 

El a adăugat că din Ungaria şi-au anunţat prezenţa preşedintele Partidului Creştin Democrat şi vicepremier, Zsolt Semjen, un vicepreşedinte al FIDESZ şi preşedintele Partidului Socialist din Ungaria, Gyula Molnar, precum şi delegaţi ai partidelor minorităţilor naţionale din Voievodina, Slovacia şi Ucraina Subcarpatică. 

Seres Denes a precizat că la congresul UDMR vor fi dezbătute propunerile de modificare a statutului şi programului UDMR. 

Potrivit preşedintelui UDMR Sălaj, la finalul congresului partidului vor fi prezentate şi adoptate trei rezoluţii - Tánczos Barna: Viitor sigur pentru mediul rural din Transilvania! - rezoluţia Congresului în domeniul politicii agrare; Csép Éva Andrea: Violenţa împotriva femeilor este problema comunităţii, nu doar a victimei!; Winkler Gyula: Minority SafePack - instrument european pentru apărarea drepturilor comunităţii maghiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.