Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agnelli anunţă sfârşitul Superligii: Proiectul nu mai poate continua

https://www.juventus.com/
andrea agnelli

Preşedintele clubului Juventus, Andrea Agnelli, recunoaşte că proiectul Superligii europene nu mai poate continua după retragerea echipelor engleze din rândul membrilor fondatori, potrivit news.ro.

Agnelli a fost unul dintre arhitecţii-şefi ai planurilor separatiste, care au implicat 12 cluburi din Anglia, Spania şi Italia. Cu toate acestea, după retragerea echipelor, el acceptă acum că proiectul nu mai poate merge mai departe, informează BBC.

"Să fim sinceri, nu, evident că nu este cazul”, a spus Agnelli, când a fost întrebat dacă Superliga mai poate avea loc.

"Rămân convins de frumuseţea acelui proiect, de valoarea pe care ar fi dezvoltat-o pentru piramidă, de crearea celei mai bune competiţii din lume, dar evident că nu. Nu cred că acest proiect mai este acum în vigoare şi merge mai departe", a adăugat el.

Agnelli a fost descris ca "şarpe şi mincinos” de către preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, luni, după anunţarea planurilor separatiste. Patronul lui Juve şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cluburilor Europene, duminică, şi a refuzat să-i răspundă lui Ceferin la telefon.

Citește și: BREAKING CONFESIUNEA lui DRAGNEA devoalată de PONTA în fața judecătorilor

Iniţiatori ai Superligii au dat publicităţii un comunicat, în noaptea de marţi spre miercuri, după retragerea cluburilor engleze, în care precizează că proiectul, pe care îl consideră benefic pentru întregul fotbal, va fi remodelat.

"Superliga Europeană este convinsă că actualul status quo al fotbalului european trebuie să se schimbe. Propunem o nouă competiţie europeană, deoarece sistemul existent nu funcţionează. Propunerea noastră vizează să permită sportului să evolueze, generând în acelaşi timp resurse şi stabilitate pentru întreaga piramidă fotbalistică, inclusiv să ajute la depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă întreaga comunitate fotbalistică ca urmare a pandemiei. Ar oferi, de asemenea, plăţi de solidaritate sporite material tuturor celor implicaţi în fotbal. În ciuda plecării anunţate a cluburilor engleze, forţate să ia astfel de decizii din cauza presiunii asupra lor, suntem convinşi că propunerea noastră este pe deplin aliniată cu legislaţia şi reglementările europene, aşa cum s-a demonstrat, astăzi, printr-o decizie judecătorească de a proteja Superliga de a acţiunile unor terţe părţi. Având în vedere circumstanţele actuale, vom reconsidera cele mai potrivite etape pentru a remodela proiectul, având întotdeauna în vedere obiectivele noastre de a oferi fanilor cea mai bună experienţă posibilă, sporind în acelaşi timp plăţile de solidaritate pentru întreaga comunitate a fotbalului", se arată în comunicat.

Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea s-au retras, în noaptea de marţi spre miercuri, din proiectul Superligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent.

Retragerile au venit ca urmare a unei reacţii furioase din partea fanilor, oficialilor şi politicienilor care au susţinut că Superliga este lacomă şi anticoncurenţială, deoarece echipelor li se garantează un loc în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.