Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agresorul polițistului care a intervenit după ce și-a înjunghiat părinții reținut pentru 24 de ore - Va fi dus la instanță pentru arestare preventivă

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Bărbatul din Galaţi care şi-a înjunghiat părinţii, apoi a atacat cu cuţitul un poliţist care venise să îl preia şi să îl conducă la secţia de poliţie pentru audieri a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, informează miercuri Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, potrivit Agerpres.

"La data de 13.02.2024, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale împotriva a unui bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în mun. Galaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor calificat, săvârşită asupra unui membru de familie, (...) şi ultraj, în forma tentativei de omor asupra unui poliţist, (...) reţinându-se că există suspiciunea rezonabilă că suspectul P.A., în ziua de 13.02.2024, în jurul orei 14:00, aflându-se în apartamentul părinţilor săi P.V.V şi P.D, din mun. Galaţi, l-a lovit pe tatăl său cu pumnul în zona capului, iar apoi i-a tăiat cu un cuţit atât pe tatăl, cât şi pe mama sa, provocându-le astfel leziuni grave (plăgi înţepat tăiate la nivel cervical, la nivelul regiunii toracice, precum şi la nivelul degetelor 3-4 mână stângă în ceea ce îl priveşte pe PVV şi plăgi înţepat-tăiate la nivelul regiunii faciale, cervicale şi suprascapulare dreapta, în ceea ce o priveşte pe PD), prin acţiunile sale realizate folosind un obiect tăietor-înţepător, PA urmărind suprimarea vieţii persoanelor vătămate, rezultat care nu s-a produs în special datorită opoziţiei persoanei vătămate PVV. Ulterior, în jurul orei 14:40, aflându-se la locuinţa sa din mun. Galaţi, P.A. l-a atacat cu un cuţit pe agentul de poliţie V.I.D, care, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu se deplasase la respectiva adresă pentru a-l prelua şi conduce pe PA la sediul secţiei de poliţie, provocându-i plăgi înţepat-tăiate la nivel clavicular stânga şi suprascapular stânga, cel în cauză prevăzând şi urmărind suprimarea vieţii agentului de poliţie. La data de 13.02.2024 s-a dispus de către procuror reţinerea suspectului pe o durată de 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie analizată oportunitatea dispunerii/propunerii luării unor alte măsuri", se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi

„Marți, 13”...

Marţi, 13 februarie, la ora 14,00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a fost sesizat telefonic, prin apel la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în incinta unui apartament situat într-un bloc de locuinţe de pe strada Alexandru Lăpuşneanu, din municipiul Galaţi, ar fi avut loc o agresiune fizică asupra a două persoane.

"Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că cele sesizate se confirmă, iar din primele verificări a reieşit faptul că la adresa respectivă, în urma unor discuţii în contradictoriu între un bărbat de 33 de ani şi părinţii săi, un bărbat de 56 de ani şi o femeie de 52 de ani, ar fi avut loc un conflict spontan, în urma căruia cei doi soţi ar fi fost înjunghiaţi de fiu. Persoanele rănite au primit îngrijiri la faţa locului de către echipajele medicale de la Ambulanţă, după care au fost transportate la spital.

Agresorul nu a fost găsit la adresă, însă la scurt timp poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi l-au depistat în scara unui bloc de locuinţe situat pe strada Roşiori, din municipiul Galaţi. În timpul imobilizării acestuia, unul dintre poliţişti, de 39 de ani, care purta vestă de protecţie şi avea asupra sa toate elementele din dotare, ar fi fost înjunghiat în zona claviculei, din partea stângă.

Poliţistul a fost preluat şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de violenţă în familie şi ultraj, iar în funcţie de rezultatul cercetărilor care sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, se va putea extinde urmărirea penală şi pentru alte fapte", se arată într-un comunicat de presă remis marţi de IPJ Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.