Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agricultorii cer ajutorul lui Nicolae Ciucă: Prețurile energiei și inflația anulează subvențiile de la Uniunea Europeană

agricultura insamantare

Agricultorii cer Guvernului să se implice și să atenueze efectele negative ale crizei energetice.

Ei susțin că prețurile energiei și inflația anulează subvențiile de la Uniunea Europeană, care devin total insuficiente în aceste condiții, scrie romania-actualitati.ro.

O altă problemă cu care se confruntă agricultorii este legată de importurile mai ieftine din afara spațiului comunitar, spune Ionel Arion, președinte le Asociației Naționale Pro Agro: ”De aproape un an, subvențiile nu mai reprezintă foarte mult în cuantumul coșului de investiții al fermierilor. Inflația și costurile exorbitante ale inputurilor au spulberat aceste sume. Pericolul este că, de la anul, mulți fermieri nu vor putea accesa aproximativ 50 de euro plățile pe ecoschemele de mediu și climă, pentru că va trebui să lași 5% din suprafață pârloagă.”

Guvernul pregătește un act normativ pentru plata în avans a subvențiilor, începând cu 16 octombrie. Reprezentanții APIA precizează că proiectul prevede sume sensibil mai mari față de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.