Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agricultura din Danemarca începe să se dezvolte VERTICAL: În loc de tarlale, legumele cresc în hale, pe schele de 14 etaje

Mai mulţi dezvoltatori au decis să modifice o clădire industrială de la marginea capitalei Copenhaga în cea mai mare fermă verticală din Europa, unde salată, plante aromatice şi kale vor creşte pe schele cu o înălţime de 14 etaje, de la podea şi până la tavan, transmite Reuters.

Acest tip de fermă este destinat să utilizeze mai puţin spaţiu decât cultivarea tradiţională a legumelor şi va utiliza un sistem de iluminat cu LED care va imita lumina soarelui, scrie agerpres.ro.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

"Oferim un mod mai sustenabil pentru a produce alimente pe întreaga perioadă a anului, local şi fără a deranja natura", a declarat fondatorul Nordic Harvest, Anders Riemann.

Potrivit Băncii Mondiale, în anul 2016 aproximativ 37% din suprafaţa terestră a globului a fost utilizată pentru agricultură.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

Schimbările climatice şi conflictele ameninţă trenurile disponibile pentru agricultură, iar Programul Alimentar Mondial susţine că un sfert din terenurile productive din lume au fost degradate, ceea ce afectează securitatea alimentară.

Ferma verticală din Copenhaga, instalată într-o fostă hală industrială cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, se va concentra mai întâi pe cultivarea de plante aromatice, kale şi salată, însă dezvoltatorii susţin că peste doi ani vor putea să cultive şi fructe de pădure iar în cinci până la zece ani şi rădăcinoase.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP

Dezvoltată de firmele Nordic Harvest şi YesHealth Group (Taiwan), ferma verticală şi-a propus ca încă din 2021 să ajungă la o producţie anuală de 1.000 de tone şi să fie profitabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.