DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

AHK România va decerna pentru prima oară Premiile Economiei Româno-Germane, în cadrul Galei '20 de ani AHK România'

economica.net
ahk romania

AHK România va decerna pentru prima oară Premiile Economiei Româno-Germane, în cadrul Galei "20 de ani AHK România", potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Conform sursei citate, AHK Awards sunt "primele premii bilaterale, care au scopul de a onora şi promova companii şi proiecte în contextul economic actual".

Astfel, prima ediţie AHK Awards va premia companii, proiecte sau iniţiative ale mediului de business româno-german în funcţie de 4 categorii: Business Excellence; Our Employees - Our Success; Responsibility for the Future şi Innovation and new technologies, potrivit Agerpres.ro.

Totodată, sunt invitate să se înscrie companii care participă activ la relaţiile economice bilaterale, cu capital românesc sau/şi german, care au iniţiative, proiecte sau rezultate remarcabile în ultimii ani şi se încadrează în una din categoriile concursului.

"Germania este din 2006 cel mai important partener comercial al României. Schimburile comerciale între cele două ţări au însumat anul trecut 35 miliarde euro, cu o creştere de peste 12% faţă de 2020. Prin această iniţiativă dorim să celebrăm succesul relaţiilor economice româno-germane şi să onorăm modul în care mediul de afaceri din cele două ţări a colaborat, s-a dezvoltat, a generat idei noi din care au rezultat soluţii inovatoare", a explicat Sebastian Metz, director general AHK România.

Potrivit sursei citate, finaliştii şi câştigătorii AHK Awards vor fi aleşi în cadrul unui proces bine stabilit de către un juriu din care vor face parte personalităţi din mediul economic, jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Decernarea premiilor va avea loc în cadrul Galei aniversare, programată pe 1 septembrie 2022 la Palatul Parlamentului.

"Pentru AHK România, anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilităţii, o temă extrem de actuală şi care nu poate fi ignorată. Sustenabilitate înseamnă investiţii în educaţie, cercetare şi dezvoltare, în calitatea vieţii din oraşele şi regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate şi susţinute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 şi, printr-o serie de evenimente, să iniţiem proiecte 'verzi', să provocăm la un dialog între actorii politici, economici şi societatea civilă şi să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să îşi pună la dispoziţie tehnologiile de care dispun, Know-how-ul şi Best Practice, pentru a aduce relaţiile economice bilaterale la un nou nivel", se precizează în comunicat.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi, totodată, cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este, de asemenea, partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.