Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ar fi mai eficient pentru ambele părți dacă angajații ar lucra doar patru zile pe săptămână?

Freepik
birou office

O firmă de relații publice din Londra și-a propus ca angajații să lucreze mai puține ore, cu același salariu. Nu de aceeși părere a fost însă consiliul de administrație al companiei când a aflat de proiectul de reducere al săptămânii de lucru la doar patru zile, relatează CNN, preluat de b1tv.ro.

„A trebuit să lupt foarte mult să facem asta. nimeni nu era dispus. Toată lumea era foarte tradiționalistă”, a declarat Samantha Losey, directorul general al companiei amintite și inițiatoarea proiectului pilot la care, în prezent, s-au alăturat 70 companii britanice.

Astfel, angajații acestor companii lucrează doar 80% din orele obișnuite, primind același venit dar cu condiția să producă același volum de muncă.

Cine participă la acest proiect

Îngrijorarea inițială era că reducerea cu 20% a orelor de lucru ar putea scade producția dar se pare că noul ritm al angajaților funcționează normal și va continua și după încheierea proiectului pilot la sfârșitul lunii noiembrie.

Mai mult, 95% dintre companiile implicate susțin că nivelul de productivitate a rămas constant sau chiar a crescut iar un procent de 86% din numărul celor chestionați își dorește să rămână la programul de lucru de patru zile pe săptămână și mai departe.

Programul de patru zile aduce beneficii si o viață mai sănătoasă

Gary Conroy, fondatorul 5 Squirrels, susține că noul program are beneficii neașteptate pentru angajați. „Cu toții am slăbit mult. Eram supraponderali înainte. Echipa are mai mult timp să gătească și să mănânce sănătos. Mulți oameni merg mult mai mult la sală”, a explicat el iar un studiu intern confirmă că prductivitatea a crescut cu 35% iar angajații se simt mai sănătoși și fericiți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.