Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai grijă cu cine votezi!

vot cc

„Tinerii își fac iluzii cu viitorul; bătrânii, cu trecutul”, zice o vorba înțeleaptă auzită undeva. Sunt mulți cei care trăiesc din ceea ce trecutul le-a oferit glorificând întâlniri efemere cu vreun diplomat sau politician roman, uitând că singurul lucru pe care l-a făcut atunci a fost doar să-i pupe pulpana! Și mai mulți s-au născut speranțe de reprezentare, dar au eșuat lamentabil pentru că au mizat doar pe excepționalitatea lor!

În cariera mea de 15 ani, am văzut de toate! Am văzut oameni care veneau la tine solicitând sprijinul (financiar, logistic, de lobby etc) pentru a-și servi comunitatea, dar când îl primeau își asfaltau drumul din fața casei lor uitând că comunitatea aflată în nevoie era mult mai departe! Am văzut oameni care atunci când au ajuns la „putere” (s-a dovedit a fi pseudo-putere) au simțit nevoia ca cei care trebuie să resimtă pentru prima dată ce pot face ei să fie cei de lângă, devenind tirani! Am văzut pseudo-lideri care plângeau pe umerii copiilor săraci luându-le bursa care li s-ar fi cuvenit! Am văzut lideri politici care au trecut pe la toate partidele, inclusiv cele extremiste, nu pentru a reprezenta nevoile comunității (nu au făcut-o niciodată) ci pentru a-și asigura sieși, și familiei sale, poziții din care să poată să își calmeze frustrările.

Am văzut lideri care ziua vorbeau despre drepturile omului, iar seara se duceau sa plătească femei pentru a le veni în cameră! Am văzut oameni care se erijau în militanți pentru creșterea participării politice a grupurilor vulnerabile și care, seara, negociau, pe bani mulți, voturile lor! Am văzut oameni care consideră ca un proiect este o sursă de câștig doar pentru ei și, nicidecum, un instrument de dezvoltare a unei comunități/viziuni/idei! Am văzut „lideri” care nu au „crescut” vreodată un om care să le ducă ideea mai departe! Am văzut lideri care militează pentru non-discriminare, discriminând! Am văzut lideri care vorbesc de egalitate, dar își terorizează familia! Am văzut lideri bărbați care consideră că femeile pot reuși în carieră doar dacă trec prin patul lor!

Am văzut oameni care confundă reprezentarea cu stăpânirea și, în același timp, consideră că cetățeanul este doar „un ceva” care trebuie ținut departe de actul de „participare civică” și păcălit, cu declarații sforăitoare făcute cu un limbaj populist! Am văzut pe cei cei ce spun că tineretul este viitorul, dar care ucid orice încercare a acestora de a învață sau de a evolua! De toți aceștia, si de mulți alții, am încercat să stau departe!

Am văzut oameni care au greșit însă au realizat greșeala și și-au îndreptat-o! Am văzut oameni care au eșuat în a reprezenta interesele localității lor pentru că s-au crezut prea buni, însă acum au învățat ce înseamnă modestia și lucrul în echipă! Am văzut oameni care nu vorbesc despre sine la persoana a III - a singular, ci se includ în cei pe care îi reprezintă, și spun „noi”! Am văzut tineri care, pentru a ajunge sus, o iau de jos, treaptă cu treaptă, acumulând informații, cunoștințe și rețele! Am văzut primari și secretari de stat, care își iau țigări pe datorie de la magazinul de la parterul biroului și care își fac treaba exemplar! Am văzut oameni în cărucior cu rotile a căror minte, suflet, zburdau aruncând cu optimism în jurul lor! Am văzut femei care nu stau în spatele unui bărbat puternic, ci ele însele sunt puternice și independente! Am văzut lideri care te fascinau prin simpla lor prezență și care, atunci când vedeau că ai „înghețat”, veneau și îți puneau mâna pe umăr șoptindu-ți „eu am încredere in tine”! Am văzut oameni care au preferat sa piardă (bani, poziții, putere etc) pentru niște principii!

Am văzut cum se pietruiește un drum de 1,6 km doar cu 6.000 de lei, implicând comunitatea și oamenii ca parteneri reali! Am văzut cum poți să pui apă potabilă într-o școală (săpând fântâna la 60 m adâncime) doar cu 4.000 de lei, implicând părinții si primăria, am văzut cum e să construiești case doar cu 5.000 de euro/bucata folosind resursele comunității, am văzut cum e să transformi un copil din „posibil repetent” în „olimpic”, în 2 ani,  dându-i încredere în forțele proprii. Am văzut preoți care fac și în afara bisericii ceea ce zic în biserica, am văzut cum reacționează comunitatea dacă îi dai mesajul pe „limba” sa, înțelegând-l si reacționând ca atare, am văzut cum se poate provoca dezvoltarea dacă tu însuți crezi în ea și am văzut ce înseamnă investiția coerentă în tineri! Față de toți aceștia am încercat sa mă apropii, și să îi susțin!

Eu am ales! În curând și tu va trebui să alegi! Fă-o cu cap, pentru că 4 ani va trebui să suporți ce ai ales! Și dacă vei alege ceea ce vei critica, mă voi vedea obligat să îți spun: „Mai taci, naibii, din gură! Ai putut să faci ceva și, știind că greșești, ai făcut taman invers!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.