Ai probleme cu ficatul? Vezi ce alimente îți sunt dăunătoare

Autor: A. Dumitrescu, Redactor

Publicat: 03-07-2014

Actualizat: 03-07-2014

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro



Prin urmare, este vital pentru a preveni bolile de ficat. Un regim alimentar nesanatos favorizeaza dezvoltarea de boli de ficat cum ar fi hepatita, ciroza, ficat gras si cancer. Unele dintre alimentele care afecteaza modul de functionare a ficatului sunt:


1. Produse bogate in cholesterol, acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat, cum ar fi carnea rosie, creveti si galbenus de ou. Clinica Mayo recomanda reducerea consumului de produse de origine animala si sa va comutati la legume, fructe si cereale integrale.

2. Alimente grase, acestea sunt bogate in calorii si creste nivelurile de trigliceride care dauneaza direct ficatului. Reduceti consumul de untura, unt, smantana, piele de pui, sosuri cremoase si maioneza.

3. Fast food, acest tip de alimente este un amestec de sodiu si calorii, astfel incat consumul excesiv creeaza o acumulare de grasime in ficat, care contribuie la afectarea ficatului.

4. Zahar – consumul de bauturi racoritoare, bomboane, siropuri si deserturi sunt un factor de risc pentru a detona boli cum ar fi fibroza hepatica.

5. Specialistii din Clinica Mayo spun ca dietele bogate in proteine creste functia hepatica, deoarece ar trebui sa elimine toxinele care se formeaza atunci cand proteina este digerata, si favorizeaza dezvoltarea de ciroza sau cancer la ficat.

Citeste restul pe : http://bewoman.ro/sanatate/7-alimente-care-dauneaza-ficatului.html
Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri