Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru, deputat PSD: Economia se bazează pe curajul antreprenorilor, iar un Guvern responsabil trebuie să găsească modalități de a-i sprijini

Aida Caruceru PSD

Aida-Cristina Căruceru (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, a făcut miercuri o declarație politică.

„România este, în prezent, pe locul 23 în Raportul Global al Producției Viitorului, o analiză care arată cât de bine sunt poziționate 100 de țări pentru a valorifica oportunitățile viitorului, pentru a diminua riscurile, a face față provocărilor și posibilelor șocuri care vor veni. Țara noastră are o bază de producție solidă, dar un viitor incert, iar recomandările specialiștilor sunt pentru a fi luate măsuri pentru a nu rămâne în urmă în sistemul global al producției cu valoare adăugată ridicată, specifică țărilor dezvoltate. Pe scurt, avem potențial, trebuie doar să găsim cele mai bune modalități de a-l valorifica”.

„În paralel, evoluțiile tehnologiei, inovațiile generate de cercetare, educația și buna pregătire a tinerilor, entuziasmul și energia acestora conduc spre o concluzie clară: generația actuală și generațiile care vin din urmă vor fi mai creative și vor avea un impact mai puternic în legătură cu modul în care vom munci, în care ne vom câștiga salariile și în legătură cu modul în care va arăta economia viitorului. Putem spune cu încredere că economia de mâine va semăna prea puțin cu economia de azi. Pe scurt, lumea se transformă, trebuie doar să găsim cele mai bune modalități de a ține pasul cu aceste transformări. Peste toate acestea se mai adaugă faptul că structura economiei se schimbă, că întreprinderile mici și mijlocii și companiile abia înființate, start-up-urile, încep să fie din ce în ce mai importante atât ca angajatori, cât și ca producători de valoare adăugată și prosperitate. Este natural dacă stăm să ne gândim că tineri creativi gândesc și oferă noi servicii, cu valoare adăugată mare, care nu au mai existat pe piață. Pe scurt, economia se bazează pe curajul antreprenorilor, iar un Guvern responsabil trebuie să găsească modalități de a-i sprijini pe acești oameni curajoși”, a declarat deputatul PSD.

Deputatul PSD de București a explicat importanța acestui program: „Este clar că avem nevoie de măsuri și instrumente concrete care să vină în ajutorul acestor antreprenori, care vedem că încet-încet înlocuiesc modelele economice tradiționale. Iar aici, intervine importanța programului Start-Up Nation. Ediția din acest an a programului Start-Up Nation 2018 are obiective mai îndrăznețe în comparație cu cele ale anului 2017. Presa economică descrie programul din acest an ca fiind un proiect mai ambițios, cu scopuri precise și cu estimări care deja arată mai bine. Este un instrument care a fost construit pentru a oferi soluții la dificultățile cu care se confruntă antreprenorii aflați la început de drum. Poate cel mai imporant, ediția din acest an a eliminat aspectele cu probleme din anul trecut și a fost adaptat pentru a mulțumi majoritarea antreprenorilor. Toate aceste dezvoltări ale programului, arată că acesta atinge un grad de maturitate necesar unui instrument care-și propune să vină în sprijinul antreprenorilor. Iar rezultate se văd în estimările de participare. Specialiștii estimează că vor fi depuse aproximativ 30-40 de mii de proiecte, din care vor fi selectate 10.000 pe baza unor criterii transparente, cu aproape 1.600 mai multe decât cele selectate anul trecut”.

„Are un început tumultos, dar arată maturitate și deschidere pentru ceea ce-și doresc antreprenorii aflați la început de drum - un partener viabil. A eliminat punctele nevralgice, a fost adaptat din mers și acum mulțumește pe majoritatea celor interesați. Important de menționat este că în noua sa formulă programul încurajează firmele care activează în industriile creative, precum și pe cele din domeniul producției sau al serviciilor. Adică exact sectoarele economice care oferă cea mai mare valoare adăugată. Iar pentru ca lucrurile să fie echitabile pentru toată lumea, programul conține prevederi prin care să poată fi oferită o șansă reală și antreprenorilor din zonele mai puțin dezvoltate din punct de vedere economic”, a susținut deputatul PSD de București.

În încheiere, deputatul PSD a transmis: „Este Start-Up Nation necesar? Cu certitudine! Mediul de afaceri și tinerii cu idei și proiecte, care duc însă lipsă de finanțare, au nevoie de cât mai multe instrumente la dispoziție pentru a-și transpune în practică ideile și pentru a transforma astfel lumea. Faptul că Guvernul României implementează programe precum “Investește în tine” și “Start-Up Nation” arată în mod clar și dincolo de orice fel de dubiu, că dezvoltarea economică și socială, precum și sprijinirea tinerilor reprezintă o prioritate clară, pentru care se iau măsuri concrete. Avem cu toții datoria să promovăm aceste programe, nu pentru a face politică, ci pentru a ne îndeplini datoriiile față de cetățenii care ne-au dat votul și încrederea lor în decembrie 2016”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.