Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru: Guvernul, partenerul Parlamentului în combaterea discriminării împotriva femeilor

Aida Caruceru PSD

Deputatul PSD de București Aida Căruceru, care este totodată și coordonatul Ligii pentru Egalitate de Șanse a TSD a declarat, la finalul Conferinței Naționale intitulată “Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate” că Guvernul României va fi partenerul Parlamentului în ceea ce privește promovarea reală a egalității de șanse și a combaterii abuzului și hărțuirilor de diferite tipuri la care sunt supuse femeile.

La evenimentul organizat la Palatul Parlamentului de către Liga pentru Egalitate de Șanse a TSD, a fost adoptată o Rezoluție care cuprinde următoarele obiective:

- Adoptarea și implementarea tuturor proiectelor de acte normative necesare pentru transpunerea prevederilor Convenției de la Istanbul, cu prioritate adoptarea în 2017 a Proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 217/2013 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie;

- Adoptarea și implementarea în 2017 a propunerilor legislative privind introducerea cotelor de gen pentru creșterea numărului de femei care participă la procesul de luare a deciziilor politice, precum și creșterea reprezentativității femeilor în structurile de conducere ale partidelor politice și nu numai;

- Adoptarea măsurilor legislative și de politică publică în vederea atingerii tuturor țintelor specifice Obiectivului de Dezvoltare nr. 5 din Agenda 2030: Realizarea egalității de gen și creșterea participării femeilor și fetelor.

- Introducerea în manualele școlare și în curriculum din 2017 și 2018 a noțiunilor de bază privind egalitatea de șanse dintre femei și bărbați, educație civică, educația pentru sănătate reproductivă și identificarea și sancționarea comportamentelor violente.

“Campania pe care Liga pentru Egalitate de Șanse a TSD pe care o coordonez se bucură de susținerea Guvernului României și a reprezentanților tuturor partidelor politice. Este o veste bună bună pentru femeile din toată România, care au nevoie de un cadru legislativ care să le ofere egalitate de șanse și egalitate de tratament reală, în special în sectoarele deosebit de importante: economie, salarizare, mediul social. Astăzi am făcut primii pași, campania este abia la început, dar sunt ferm convinsă că vom reuși să implementăm tot cadrul normativ necesar asigurării unei adevărate egalități de șanse”, a declarat Aida Căruceru, după Conferința Națională desfășurată la Parlament.

La evenimentul desfășurat la Camera Deputaților au participat Corina Crețu – Comisar European pentru Politică Regională, Ana Birchall – Ministrul pentru Afaceri Europene, Adrian Weiner – Președintele Comisiei pentru Egalitate de Șanse din Senat, Oana Bîzgan – Președintele Comisiei pentru Egalitate de Șanse din Camera Deputaților, Aurelia Drăghici – Secretar de Stat în Guvernul României, reprezentând Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse și fost citit un mesaj din partea Premierului Sorin Gridneanu, care susține campania desfășurată de Liga pentru Egalitate de Șanse a TSD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.