Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru (PSD): Dreptate pentru pensionarii care au lucrat în condiții speciale de muncă. Ludovic Orban vede doar PDL în fața ochilor și confundă partidele

Aida Caruceru PSD

Deputatul PSD de București Aida Căruceru salută adoptarea de către plenul Camerei Deputaților, astăzi, a unei inițiative legislative care elimină inechitățile generate de recalcularea pensiilor pentru persoanele care și-au desfășurat activitatea în grupe speciale de muncă. Ea afirmă că, astfel Guvernul și majoritatea PSD, au făcut dreptate pentru cei care au lucrat în condiții dificile.

“Am votat astăzi pentru eliminarea ambiguităților din legea pensiilor care se refereau la persoanele care și-au desfășurat activitatea în locurile de muncă încadrate în grupele I și II de muncă, adică în condiții dificile: în subteran, în medii toxice, în medii periculoase și în alte situații speciale. Pentru cei care se încadrează în aceste categorii de muncă, vârsta standard de pensionare a fost redusă cu 13 ani, iar raportarea pentru calculul pensiei se face la un stagiu de cotizare de 25 de ani. Totodată, stagiul complet de cotizare s-a redus cu 5 ani, de la 30 la 25, pentru personalul artistic care a realizat cel puțin 20 de ani în locurile de muncă respective. De reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani, beneficiază și persoanele înscrise la pensie după anul 2011. Important este că toate pensiile recalculate potrivit legii vor beneficia de stagiile de cotizare stabilite la data înscrierii/recalculării pensiei. Este o lege prin care se face dreptate celor care au lucrat în condiții dificile și ne arătăm respectul pentru cei care au muncit din greu pentru România și dezvoltarea ei”, declară Aida Căruceru.

În condițiile în care Opoziția s-a manifestat împotriva legii, deputatul PSD de București a lansat o critică dură la adresa PNL și a președintelui acestei formațiuni, Ludovic Orban.

“Partidul Național Liberal, condus, în principiu, de un șomer, întrucât sursele de venit și activitatea profesională curentă a lui Ludovic Orban sunt necunoscute, s-a opus acestei legi. Faptul că PNL se opune la orice inițiativă pozitivă a PSD nu este o noutate. Este doar o dovadă în plus a dictonului neo-liberal: <>. Noutatea ar fi că acum Ludovic Obran se contrazice, opunându-se acestei legi a dreptății pentru pensionarii din grupele speciale de muncă, după ce i-a îndemnat pe liberali în urmă cu un an să se îndrepte spre noi categorii de electorat, precum pensionarii și bugetarii. Cât despre minciuna enunțată de Ludovic Orban, cum că PSD a redus pensiile de când este la guvernare, nu pot să o pun decât pe seama faptului că având doar colegii săi de la PDL în fața ochilor, președintele PNL a devenit confuz și confundă partidele”, a mai afirmat Aida Căruceru, deputat PSD de București.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.