Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru (PSD): Elevii români capabili de perfomanțe școlare vor putea învăța în condiții bune

Aida Caruceru PSD

Centrele județene de excelență vor avea dreptul de a accesa proiecte și programe cu finanțarea europeană, independent de inspectoratele școlare, și vor putea implementa programe de parteneriat cu diverse instituții din țară și din străinătate, cu ONG-uri sau chiar cu comunitatea locală, cu scopul îmbunătățirii condițiilor și resurselor necesare educării elevilor români capabili de performanțe înalte, a anunțat deputatul PSD Aida Căruceru, după ce plenul Camerei Deputaților a adoptat cu 191 de voturi pentru un proiect de lege inițiat de Căruceru și de alți 41 de parlamentari PSD.

“Împreună membrii grupului deputaților PSD am decis să propunem o lege simplă, dar de impact, care să permită centrelor de excelență din județele României să acceseze în nume propriu programe și proiecte pe fonduri europene, pentru a permite condiții mai bune și resurse adecvate elevilor care pot și care vor să facă înaltă performanță în educație. Am convingerea că proiectul de lege va trece repede și de Senat și că, foarte curând, vom vedea rezultatele acestei legi care vine în sprijinul sistemului de educație din România”, a declarat Aida Căruceru.

În urma modificării legislative, centrele județene de excelență vor fi înființate prin Legea nr. 1/2011 a Educației Naționale și vor deveni unități conexe ale Ministerului Educației, alături de centrele județene de resurse și asistență educațională. Astfel, aceste centre județene de excelență, fiind înființate prin lege, vor avea dreptul de a accesa proiecte și programe cu finanțare europeană, individual de Inspectoratele Școlare Județene sau alte unități de învățământ de pe plan local sau național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.