Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru (PSD): Restricțiile pentru muncitorii români din Elveția, aduse în atenția autorităților de la Berna; banii elvețieni continuă să vină în România

Aida Caruceru

În perioada 26-29 noiembrie 2017, o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu Elveția din Parlamentul României a efectuat o vizită la Berna. Din delegație au făcut parte deputații Dragoș-Petruţ Bârlădeanu – președinte al Grupului, Simona Bucura Oprescu și Aida-Cristina Căruceru. Membrii delegației s-au întâlnit cu înalți oficiali elvețieni, dar și cu reprezentanți ai asociațiilor și parohiilor românești din Elveția.

Deputatul PSD București Aida Căruceru a declarat că subiectul restricțiilor de pe piața muncii pentru români și clauza de salvgardare din Acordul privind libera circulației a ridicat la întâlnirea dintre delegația parlamentară română și oficialii elvețieni. Totodată, Căruceru a mai anunțat că fondurile elvențiene vor continua să vină în România, în condițiile în care, în viitorul apropiat, Guvernul de la Berna pregătește acordarea de noi contribuții financiare.

Deputatul PSD de București, alături întreaga delegație românească, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că, în mai 2017, Consiliul Federal elvețian a activat clauza de salvgardare din Acordul privind libera circulație, apreciind nu se impune activarea acestei clauze, întrucât mobilitatea forței de muncă românească în Elveția este, în fapt, una redusă. Căruceru, împreună, cu alți doi deputați români, a făcut parte din delegația parlamentară care a efectuat o vizită în Elveția, la finalul lunii trecute.

“Este un semn de bun augur faptul că delegația parlamentară românească a fost prima delegația străină primită de către Președintele nou ales al Consiliului Național al Adunării Naționale Elveției, dl Dominique de Buman. Este o dovadă a importanței și forței diplomației parlamentare, un instrument important pus în slujba statului român. Vizita în Elveția a avut un dublu caracter: atât diplomatic, cât și economic, în contextul în care s-a discutat despre cooperarea economică bilaterală, investițiile elvențiene directe în România, problema restricțiilor pe piața muncii pentru români, dar dezvoltarea și re-finanțarea Programului de Cooperare elvețiano-român. Vestea bună pentru România este că, în curând, vor fi alocate noi fonduri pentru dezvoltarea acestui program”, a declarat Aida Căruceru, deputat PSD de București.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.