Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida-Cristina Căruceru: 'Președintele României are obligația și datoria să lămurească această controversă'

Aida Caruceru PSD

Deputatul Aida-Cristina Căruceru (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, a arătat următoarele în declarația politică susținută miercuri, 31 octombrie, de la tribuna parlamentară:

„Transparența este o așteptare normală pe care o au cetățenii României de la conducătorii lor aleși democratic. Cu cât mai înaltă este funcția unui demnitar în statul român, cu atât obligația pentru transparență este mai acută. Spun toate aceste lucruri de la înalta tribună a Camerei Deputaților, pentru că în ultima săptămână o controversă plutește în spațiul public din România în ceea ce privește un document de clasare din partea lui Augustin Lazăr în cazul unui dosar care-l privește pe Klaus Iohannis, înainte ca acesta să devină președintele României.”

„Până acum, trei dintre actorii instituționali implicați în acest subiect, ministrul Justiției, Tudorel Toader, procurorul general Augustin Lazăr și Consiliul Superior al Magistraturii, s-au pronunțat public. Însă nu de la ei este așteptat răspunsul de natură să lămurească lucrurile pe deplin și să ofere garanții cetățenilor acestei țări că numirea domnului Lazăr la conducerea Parchetului General a fost lipsită de orice fel de suspiciuni. Acest răspuns trebuie să vină din partea lui Klaus Iohannis însuși”, a declarat deputatul PSD.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de HALLOWEEN. Cum este sărbătorit în toate colțurile lumii

De asemenea, deputatul PSD de București a ținut să menționeze: „Președintele României are obligația și datoria să lămurească această controversă, nu pentru că este șeful statului, ci pentru că este vizat personal de acest subiect. Klaus Iohannis trebuia să ofere, în timp real, lămuriri și precizări, de orice natură ar fi fost ele. Cu atât mai mult trebuia ca domnul Iohannis să facă acest lucru cu cât, de-a lungul timpului, a făcut nenumărate declarații în care tocmai asta cerea de la ceilalți demnitari ai statului român: transparență. Minimul pe care-l putea face președintele României era să prezinte conținutul dosarului în baza căruia a fost numit domnul Lazăr. Și putea să facă acest lucru prin purtătorul de cuvânt, dacă nu voia să-și asocieze figura și imaginea cu acest subiect. Dar nu trebuia, sub nicio formă, să tacă și să se ascundă”.

În încheiere, deputatul PSD, Aida-Cristina Căruceru, a transmis: „Nu vreau să fiu greșit înțeleasă: nu fac niciun proces de intenție președintelui în speța dosarului clasat și sunt ferm convinsă că acest subiect se va lămuri cât de curând, într-un sens sau altul. Ce vreau să subliniez este ipocrizia de a avea de la alții pretenții de transparență și deschidere, în timp ce tu te ascunzi și pur și simplu eviți subiectul. Pentru că domnul Iohannis a avut nenumărate oportunități de comunicare în care putea lămuri subiectul, dacă dorea și dacă era preocupat în mod real de stabilitatea instituțiilor din România”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.